Aktualne novičke

Pika se septembra vrača v Velenje

Pika se tudi letos ne da! Septembra bo zagotovo obiskala Velenje, čeprav bo 31. Pikin festival nekoliko drugačen in v nekoliko manjšem obsegu. Čeprav Pika navadno ne mara pravil, bo tokrat le naredila izjemo - vaša varnost in zdravje sta ji na prvem mestu, zato bo upoštevala vsa navodila in priporočila svoje zveste ekipe pomočnikov, ki bo spremljala priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in festival prilagodila trenutnim razmeram. Pri tem seveda imejte v mislih, da je letošnje leto res nenavadno – težko je z gotovostjo organizirati, načrtovati in ob nenehnem spreminjanju epidemiološke situacije zrežirati festival takšne velikosti. Zato vas prosimo za razumevanje – verjemite, da se bomo potrudili po najboljših močeh poiskati pot do naših Pik in gusarjev.

Upamo, da bomo lahko izvedli vsaj del aktivnosti, ki smo si jih zamislili. Če bo šlo vse po načrtu, bo mesto tokrat zaživelo v soboto in nedeljo, 26. in 27. 9. 2020, ko bo potekal PIKIN MINI VIKEND. V ospredju DRUŽINSKEGA VIKENDA bodo lutkovne, igrane, plesne, čarovniške in glasbene predstave. Ustvarjalnost, miganje in Pikino razgrajanje pa pridejo na vrsto spet naslednje leto!

Čeprav bo glavni direndaj potekal v obliki vikenda, bo Pika županovo lento vseeno prevzela za cel teden – predfestivalsko dogajanje se bo odvijalo od 21. do 25. 9. 2020, ko bodo po različnih lokacijah potekala odprtja Pikinih razstav, večer s častno pokroviteljico ter druge spremljevalne aktivnosti.

Organiziranih obiskov za šole in vrtce letos res ne bo, a vse nadobudne šolarke in šolarje, velike in majhne, tiste z enim ali dvema nogavicama vabimo, da namesto svojih sošolcev na festival pripeljete bratce, sestrice, mamico, atija, tete, strice in druge nagajivce!

 

NAZAJ NA NOVIČKE