Dobrodošli v nAROBE SVETU!

Pika je prišla v ritmu daljnih dežel, prevzela županovanje, mestno središče preuredila v Pikino deželo in razglasila tak narobe svet, da je v njem vse prav!

"33. Pikin festival je res prav po Pikini meri. Ona namreč že od nekdaj naredi vse točno tako, kot ji ne naročim. Pa vseeno naredi vse prav," je kapitan Nogavička miril razburjenega Gusarja, ki tik pred otvoritvijo festivala nikakor ni mogel najti Pike. Tako se je slavnostna povorka začela brez nje. 

Na Titovem trgu je zahrumelo, kot bi vsi gusarji južnih morij hkrati prdnili v čeber. Vsi so si oddahnili, ko so na prizorišče namesto gusarjev prišli tolkalci Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje. Sledile so jim mažoretke iz Laškega, ki so palice metale tako visoko, da se je Gusar zbal za sonce in oblake. "Če bodo padli na Zemljo, bomo pa res imeli narobe svet!" je stiskal zobe, dokler ni na široko zinil, ko je v daljavi zagledal tri žirafe. Trikrat si je moral pometi oči, preden jim je verjel. "Pa saj to so gospe Dolgovrate iz Afrike!" je poskakoval v ritmu afriških bobnov. 

Ko so se zbrali vsi visoki in najvišji gostje Pikine dežele, pa je bil že skrajni čas, da se jim pridruži tudi Pika. A je ni bilo od nikoder. Niti Anica in Tomaž nista vedela, kje je. Gusar je bil tako obupan, da je na pomoč poklical celo Policaja. Ta je zagotovil, da je vse v najlepšem neredu in nemiru. Piko je namreč ugrabil in zaklenil v ječo. Rešil pa je ni nihče drug kot ropar Robert.

Naposled je vse našlo svoje mesto, ko se je na stotine otroških glasov združilo v glasen vzklik: Piiikaaa! Junakinja otrok in odraslih je vendarle prispela na prizorišče, kjer jo je sprejel župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in razglasil konec festivala. Pika ga je komaj prepričala, da se bo festival najprej začel, preden se bo končal. Župan pa se je strinjal, da bo počival med festivalom namesto po njem. "To je pravi narobe svet, v katerem je vse prav," je bila zadovoljna Pika in pisano občinstvo prepustila prijateljici Romani Kranjčan, ki je poskrbela, da so prvi Pikin dan vsi plesali in peli. 

V Pikinem Narobe svetu bo vse prav do prihodnje srede. Pridi in razišči ga tudi ti!

NAZAJ NA NOVIČKE