12. 09. 2024 ob 11:30, Glasbena šola Velenje

Kraljična na zrnu graha

KD Pogled
Igrana predstava

Pod sodobno verzijo znamenite pravljice Hansa Christiana Andersena se s priredbo podpisuje dramatičarka, dramaturginja in gledališka režiserka Kim Komljanec.
Predstava je delno postavljena v sodobni čas, ohranja pa osnovno zgodbo, to je iskanje primerne neveste za kraljeviča. V njej igra sedem otrok, starih od 9 do 13 let. Predstava združuje humor, vzgojno problematiko in tegobe sodobnega časa. Pisana in izvajana je v verzih, kar ji daje poseben čar in še bolj pritegne gledalčevo pozornost. V priredbi igre se na komičen način odslikavajo sodobne teme, zavite v klasično pravljico iz našega otroštva.


Priredba: Kim Komljanec, po motivih H. C. Andersena

Režija: Anja Milošič Šalamun

Igrajo: Blaž Pučnik, Ana Kline, Tim Novak, Ivana Šalamun, Manca Gumzej, Nina Štuklek in Maruša Črešnar

40 minut, 1. in 2. triada

Predstava za organizirane obiske šol.

http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Pikin%20festival%202024/Kralji%c4%8dna%20na%20zrnu_01.jpg / <order></order> <image>1000011561</image> <categories> <category>6220</category> <category>18332</category> </categories> <locations> <location>385</location> <micro_location>Tomažev oder</micro_location> </locations> <target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>12.09.2024</from> <to></to> <range_time_from>11:30</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>1185</organizer_selector> <organizer></organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone></phone> <website></website> </organizer_data> <price>5</price> <general> <subtitle>35. Pikin festival</subtitle> <summary>&lt;p&gt;&lt;i&gt;KD Pogled&lt;/i&gt;&lt;br&gt;Igrana predstava&lt;/p&gt;&lt;p&gt;Pod sodobno verzijo znamenite pravljice Hansa Christiana Andersena se s priredbo podpisuje dramatičarka, dramaturginja in gledališka režiserka Kim Komljanec.&lt;br&gt;Predstava je delno postavljena v sodobni čas, ohranja pa osnovno zgodbo, to je iskanje primerne neveste za kraljeviča. V njej igra sedem otrok, starih od 9 do 13 let. Predstava združuje humor, vzgojno problematiko in tegobe sodobnega časa. Pisana in izvajana je v verzih, kar ji daje poseben čar in še bolj pritegne gledalčevo pozornost. V priredbi igre se na komičen način odslikavajo sodobne teme, zavite v klasično pravljico iz našega otroštva.&lt;/p&gt;&lt;p&gt;&lt;br&gt;&lt;/p&gt;&lt;p&gt;&lt;/p&gt;&lt;p&gt;Priredba: Kim Komljanec, po motivih H. C. Andersena&lt;/p&gt; &lt;p&gt;Režija: Anja Milošič Šalamun&lt;/p&gt; &lt;p&gt;Igrajo: Blaž Pučnik, Ana Kline, Tim Novak, Ivana Šalamun, Manca Gumzej, Nina Štuklek in Maruša Črešnar&lt;/p&gt; &lt;p&gt;40 minut, 1. in 2. triada&lt;/p&gt;Predstava za organizirane obiske šol.&lt;p&gt;&lt;/p&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> </content> <fv-settings> <main-banner>false</main-banner> <main-banner-pika>false</main-banner-pika> </fv-settings>