03. 06. 2024 ob , Knjižnica Velenje

1. Robijeva likovna kolonija

V četrtek, 25. 4. 2024, je na Osnovni šoli Mihe Pintarja Toleda potekala 1. Robijeva likovna kolonija, izvedena v soorganizaciji OŠ MPT ter OŠ Livada. Zbrali so se v spomin ter počastitev na velikega človeka, prijatelja, ustvarjalca in likovnega pedagoga Roberta Klančnika. Robert je bil človek z izjemno energijo, ki je znal učence motivirati in iz njih izvabiti najboljše. V svoji dolgoletni prisotnosti na področju likovne umetnosti je preizkusil nešteto novih, včasih nekoliko »norih«, likovnih zamisli in s svojimi svežimi pristopi oral ledino na področju likovne umetnosti v Sloveniji. Bil je, in še vedno je, vzor številnim. 

Kolonije so se udeležile vse šole Šaleške doline in sicer OŠ Mihe Pintarja Toleda, OŠ Livada, OŠ Gustava Šiliha, OŠ Gorica, OŠ Antona Aškerca, Oš Šalek, OŠ Gorica, CVIU ter OŠ Šoštanj. Potekala je v umirjenem, kreativnem vzdušju z mislijo na Robija, ki ostaja z nami, v nas, nikoli pozabljen. Mentorja kolonije:

Klaudija Vidak in Vid Sevčnikar.

http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/knjiznica%20velenje/2024/junij,%20julij%20in%20avgust/KOLONIJA_glava.jpg / <order></order> <image>1000011417</image> <categories> <category>4271</category> </categories> <locations> <location>1276</location> <micro_location>mladinska soba</micro_location> </locations> <target_audience> <target_audience>881</target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>03.06.2024</from> <to>31.08.2024</to> <range_time_from></range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>780</organizer_selector> <organizer></organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone></phone> <website></website> </organizer_data> <price></price> <general> <subtitle></subtitle> <summary>&lt;p&gt;V četrtek, 25. 4. 2024, je na Osnovni šoli Mihe Pintarja Toleda potekala 1. Robijeva likovna kolonija, izvedena v soorganizaciji OŠ MPT ter OŠ Livada. Zbrali so se v spomin ter počastitev na velikega človeka, prijatelja, ustvarjalca in likovnega pedagoga Roberta Klančnika. Robert je bil človek z izjemno energijo, ki je znal učence motivirati in iz njih izvabiti najboljše. V svoji dolgoletni prisotnosti na področju likovne umetnosti je preizkusil nešteto novih, včasih nekoliko &#187;norih&#171;, likovnih zamisli in s svojimi svežimi pristopi oral ledino na področju likovne umetnosti v Sloveniji. Bil je, in še vedno je, vzor številnim.&amp;nbsp;&lt;/p&gt;&lt;p&gt;Kolonije so se udeležile vse šole Šaleške doline in sicer OŠ Mihe Pintarja Toleda, OŠ Livada, OŠ Gustava Šiliha, OŠ Gorica, OŠ Antona Aškerca, Oš Šalek, OŠ Gorica, CVIU ter OŠ Šoštanj. Potekala je v umirjenem, kreativnem vzdušju z mislijo na Robija, ki ostaja z nami, v nas, nikoli pozabljen. Mentorja kolonije: &lt;/p&gt;&lt;p&gt; Klaudija Vidak in Vid Sevčnikar.&lt;/p&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> </content> <kv-settings> <kv-settings_exposed>false</kv-settings_exposed> <kv-settings_efollowr>True</kv-settings_efollowr> <kv-settings_sustainable_development> <image>1000008559</image> </kv-settings_sustainable_development> </kv-settings>