20. 05. 2024 ob 18:00, Kino Velenje

Detektiv Tabo in primer nosoroga

Podnaslovljena družinska pustolovščina, 97 min (Nemčija)
Režija: Mara Eibl-Eibesfeldt
Igrajo: Ava Skuratowski, Kumkani Pilonti, Litlhohonolofatso Litlhakayane

Enajstletni Tabo bi rad postal zasebni detektiv kot v filmih. Ko njegova majhna afriška vasica Hlatikulu vsaj ne bi bila najmirnejši raj v savani. A stvari se postavijo na glavo, ko v sosednjem safari parku nosoroga umorijo zaradi njegovega dragocenega roga. Od vseh možnih kandidatov je osumljen ravno Tabov stric Vusi. Zdaj morata Tabo in njegova nova nemška prijateljica Emma ne le poskrbeti za zapuščenega mladiča nosoroga, ampak tudi raziskati umor in ujeti krivce.

Tabo občinstvo popelje na čudovit kraj z na videz neokrnjeno naravo in čudovitim živalskim svetom, ki ga imajo le redki od nas priložnost obiskati v resničnem življenju.

Filma ne bi mogli posneti brez podpore različnih organizacij za zaščito živali, zlasti zavetišča za nosoroge Care for Wild, kjer so posneli nekaj ključnih prizorov. Snemanje s pravim osirotelim mladičem nosoroga, ki so ga lahko hranili in se ga dotikali, je bil vsekakor vrhunec ne le za otroške igralce, ampak tudi za celotno ekipo. Bilo pa je tudi odlična lekcija, saj so na lastne oči videli, koliko truda, ljubezni in denarja je vloženega v vzgojo osirotelih nosorogov in doživljenjsko zaščito pred divjim lovom.

http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Kino%20Velenje%202024/Thabo2.jpg / <order></order> <image>1000011270</image> <categories> <category>375</category> </categories> <locations> <location>392</location> <micro_location>mala dvorana</micro_location> </locations> <target_audience> <target_audience>881</target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>20.05.2024</from> <to></to> <range_time_from>18:00</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>1395</organizer_selector> <organizer></organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone></phone> <website></website> </organizer_data> <price>5 EUR</price> <general> <subtitle>Redna filmska predstava (Thabo - Das Nashornabenteuer)</subtitle> <summary>&lt;p&gt;Podnaslovljena družinska pustolovščina, 97 min (Nemčija)&lt;br&gt;Režija: Mara Eibl-Eibesfeldt&lt;br&gt;Igrajo: Ava Skuratowski, Kumkani Pilonti, Litlhohonolofatso Litlhakayane&lt;/p&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> <text> <style>normal</style> <text>&lt;p&gt;Enajstletni Tabo bi rad postal zasebni detektiv kot v filmih. Ko njegova majhna afriška vasica Hlatikulu vsaj ne bi bila najmirnejši raj v savani. A stvari se postavijo na glavo, ko v sosednjem safari parku nosoroga umorijo zaradi njegovega dragocenega roga. Od vseh možnih kandidatov je osumljen ravno Tabov stric Vusi. Zdaj morata Tabo in njegova nova nemška prijateljica Emma ne le poskrbeti za zapuščenega mladiča nosoroga, ampak tudi raziskati umor in ujeti krivce.&lt;/p&gt; &lt;p&gt;Tabo&amp;nbsp;občinstvo popelje na čudovit kraj z na videz neokrnjeno naravo in čudovitim živalskim svetom, ki ga imajo le redki od nas priložnost obiskati v resničnem življenju.&lt;/p&gt; &lt;p&gt;Filma ne bi mogli posneti brez podpore različnih organizacij za zaščito živali, zlasti zavetišča za nosoroge Care for Wild, kjer so posneli nekaj ključnih prizorov. Snemanje s pravim osirotelim mladičem nosoroga, ki so ga lahko hranili in se ga dotikali, je bil vsekakor vrhunec ne le za otroške igralce, ampak tudi za celotno ekipo. Bilo pa je tudi odlična lekcija, saj so na lastne oči videli, koliko truda, ljubezni in denarja je vloženega v vzgojo osirotelih nosorogov in doživljenjsko zaščito pred divjim lovom.&lt;/p&gt;</text> </text> </content>