15. 05. 2024 ob 19:19, Knjižnica Velenje

Urška Klakočar Zupančič: Sibilina sodba

Urška Klakočar Zupančič, avtorica priljubljene knjige Gretin greh, je s svojim izjemnim pisanjem in temeljitim raziskovanjem zgodovinskih dejstev ponovno ustvarila delo, ki nam omogoča, da bolje razumemo preteklost in položaj žensk v patriarhalnem okolju. Roman Sibilina sodba vas bo popeljal v temačni čas 17. stoletja, ko so ljudje živeli pod senco epidemij, vojn in strahu pred čarovnicami.
Glavna junakinja Sibila je močan ženski lik, ki se hrabro spopada z izzivi patriarhalnega obdobja, knjiga pa je namenjena vsem »divjim ženskam z volčjo dušo«, ki se ne bojijo biti svobodne in se upirajo družbenim normam.

Pogovor z avtorico bo vodil David Vidmar Čeru.
http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/knjiznica%20velenje/2024/maj/sibilina-sodba.jpg / <order></order> <image>1000010956</image> <categories> <category>4280</category> </categories> <locations> <location>1276</location> <micro_location>preddverje</micro_location> </locations> <target_audience> <target_audience>1275</target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>15.05.2024</from> <to></to> <range_time_from>19:19</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>780</organizer_selector> <organizer></organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone></phone> <website></website> </organizer_data> <price></price> <general> <subtitle></subtitle> <summary>&lt;p&gt;Urška Klakočar Zupančič, avtorica priljubljene knjige Gretin greh, je s svojim izjemnim pisanjem in temeljitim raziskovanjem zgodovinskih dejstev ponovno ustvarila delo, ki nam omogoča, da bolje razumemo preteklost in položaj žensk v patriarhalnem okolju. Roman Sibilina sodba vas bo popeljal v temačni čas 17. stoletja, ko so ljudje živeli pod senco epidemij, vojn in strahu pred čarovnicami. &lt;br&gt;Glavna junakinja Sibila je močan ženski lik, ki se hrabro spopada z izzivi patriarhalnega obdobja, knjiga pa je namenjena vsem &#187;divjim ženskam z volčjo dušo&#171;, ki se ne bojijo biti svobodne in se upirajo družbenim normam.&lt;/p&gt; Pogovor z avtorico bo vodil David Vidmar Čeru.</summary> </general> <approved>True</approved> <content> </content> <kv-settings> <kv-settings_exposed>false</kv-settings_exposed> <kv-settings_efollowr>True</kv-settings_efollowr> <kv-settings_sustainable_development> <image>1000008555</image> </kv-settings_sustainable_development> </kv-settings>