15. 05. 2024 ob 16:30, Dom kulture Velenje

Zvezdica Zaspanka - Razprodano!

Mladi gledališčniki so na odrske deske postavili svojo prvo predstavo - Zvezdico zaspanko. 
Vse od konca oktobra so udeleženci tedenskih gledaliških srečanj spoznavali vse čare gledališča, za predstavo pa so sami ustvarili tudi kostume in scenografijo. 
Zvezde na nebu vsako noč s svojo lučjo skrbijo, da življenje na Zemlji tudi ponoči mirno teče. Nekega dne pa kurir vesoljnega neba, komet Repatec, zvezdam pove, da je na Zemlji prava zmeda. Otroci ponoči ne spijo, mornarji se izgubljajo na morju, pesniki ne najdejo rim. Vzrok za to je zvezdica Zaspanka - najmlajša zvezda na nebu, ki redno zamuja v službo. Ker na nebu manjka zvezda, so ljudje zmedeni. Boter Mesec Zaspanko za kazen za tri dni pošlje na Zemljo. Na nebo se bo lahko vrnila, ko bo dokazala, da je dovolj pametna za službo.
http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Drugi%20dogodki_FV_2024/Zvezdica_Zaspanka_2024_GLEDALI%c5%a0KA_%c5%a0OLA_A3_v3.jpg / <order></order> <image>1000011334</image> <categories> <category>3360</category> </categories> <locations> <location>350</location> <micro_location>mala dvorana</micro_location> </locations> <target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>15.05.2024</from> <to></to> <range_time_from>16:30</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>1185</organizer_selector> <organizer></organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone></phone> <website></website> </organizer_data> <price></price> <general> <subtitle>Premiera igrane predstave Gledališke šole</subtitle> <summary>Mladi gledališčniki so na odrske deske postavili svojo prvo predstavo - Zvezdico zaspanko.&amp;nbsp;&lt;div&gt;Vse od konca oktobra so udeleženci tedenskih gledaliških srečanj spoznavali vse čare gledališča, za predstavo pa so sami ustvarili tudi kostume in scenografijo.&amp;nbsp;&lt;/div&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> <text> <style>normal</style> <text>Zvezde na nebu vsako noč s svojo lučjo skrbijo, da življenje na Zemlji tudi ponoči mirno teče. Nekega dne pa kurir vesoljnega neba, komet Repatec, zvezdam pove, da je na Zemlji prava zmeda. Otroci ponoči ne spijo, mornarji se izgubljajo na morju, pesniki ne najdejo rim. Vzrok za to je zvezdica Zaspanka - najmlajša zvezda na nebu, ki redno zamuja v službo. Ker na nebu manjka zvezda, so ljudje zmedeni. Boter Mesec Zaspanko za kazen za tri dni pošlje na Zemljo. Na nebo se bo lahko vrnila, ko bo dokazala, da je dovolj pametna za službo.</text> </text> </content> <fv-settings> <main-banner>false</main-banner> <main-banner-pika>false</main-banner-pika> </fv-settings>