10. 09. 2023 ob 13:00, Titov trg

Godalni orkester 18. Poletne šole prof. Danice Koren Neuvirt, Zaton

Koncert

Začetek Poletne glasbene šole prof. Danice Neuvirt Koren sega v leto 2005, ko je Danica skupaj s hčero Barbaro Kolbl (prej Fanedl) v Zatonu pri Zadru organizirala prvi glasbeni seminar za violino. Tekom let se je seminarja začelo udeleževati vedno več nadobudnih glasbenikov, kar je pripeljalo do širitve med strokovnimi delavci oziroma predavatelji, med katerimi je tudi sin Jure Koren.

Tako se je mogoče udeležiti ne samo seminarja za violino ampak tudi za violo ter violončelo. Udeležencem seminar nudi individualne ure instrumenta, komorno igro in orkester, nauk o glasbi oziroma solfeggio. Seminar poteka po koncu šolskega leta v mesecu juniju in deloma juliju ter je po 18. letih postal mednarodnega značaja, saj se ga udeležujejo tudi učenci in dijaki iz Hrvaške. Orkester udeležencev je že nekaj let zapored izvedel vrsto uspešnih in odmevnih koncertov v cerkvi Sv. Donata v Zadaru, o katerih se je razpisal tudi tamkajšnji lokalni medij oziroma častnik "Zadarski list". 

Solist: Filip Runjak, klavir

V primeru slabega vremena bo koncert v Rdeči dvorani. 
http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Pikin%20festival%202023/godalni%20orkester.jpg / <image>1000010191</image> <categories> <category>6220</category> </categories> <locations> <location>351</location> <micro_location>Kapitanov oder</micro_location> </locations> <target_audience> <target_audience>362</target_audience> <target_audience>363</target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>10.09.2023</from> <to></to> <range_time_from>13:00</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>2964</organizer_selector> <organizer></organizer> <coorganizer>Glasbena šola Velenje</coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone></phone> <website></website> </organizer_data> <price></price> <general> <subtitle>34. Pikin festival</subtitle> <summary>&lt;i&gt;Koncert&lt;/i&gt;&lt;i&gt;&lt;br&gt;&lt;/i&gt;&lt;p&gt;Začetek Poletne glasbene šole prof. Danice Neuvirt Koren sega v leto 2005, ko je Danica skupaj s hčero Barbaro Kolbl (prej Fanedl) v Zatonu pri Zadru organizirala prvi glasbeni seminar za violino. Tekom let se je seminarja začelo udeleževati vedno več nadobudnih glasbenikov, kar je pripeljalo do širitve med strokovnimi delavci oziroma predavatelji, med katerimi je tudi sin Jure Koren.&lt;/p&gt;&lt;p&gt;Tako se je mogoče udeležiti ne samo seminarja za violino ampak tudi za violo ter violončelo. Udeležencem seminar nudi individualne ure instrumenta, komorno igro in orkester, nauk o glasbi oziroma solfeggio. Seminar poteka po koncu šolskega leta v mesecu juniju in deloma juliju ter je po 18. letih postal mednarodnega značaja, saj se ga udeležujejo tudi učenci in dijaki iz Hrvaške. Orkester udeležencev je že nekaj let zapored izvedel vrsto uspešnih in odmevnih koncertov v cerkvi Sv. Donata v Zadaru, o katerih se je razpisal tudi tamkajšnji lokalni medij oziroma častnik &quot;Zadarski list&quot;.&amp;nbsp;&lt;/p&gt;&lt;p&gt;Solist: Filip Runjak, klavir&lt;/p&gt;V primeru slabega vremena bo koncert v Rdeči dvorani.&amp;nbsp;&lt;br&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> </content> <fv-settings> <main-banner>false</main-banner> <main-banner-pika>false</main-banner-pika> <is_coorganiser>true</is_coorganiser> </fv-settings>