12. 09. 2023 ob 17:30, Titov trg

Pesmice s podstrešja

Miškino gledališče
Poskočna predstava

Na dedkovem podstrešju živijo čuvarji pesmic, ki pa brez Vijolinkinega ključa ne morejo odpreti skrivnostne skrinje, v kateri se skriva neprecenljiv zaklad. Nekega dne pa na podstrešje pokuka Tinka Vijolinka in s seboj prinese ključ, ki odpira skrinjo. Kaj vse bo našla v njej in kakšna čarovnija se zgodi, ko odklenemo pozabljeno skrivnost si oglejte v naši najnovejši predstavi, ki vas bo navdušila.

Predstava Pesmice s podstrešja je izvirna, drugačna in nepozabna, saj bo z nami v živo zaigral in zapel Poskočni Dejan, priljubljeni glasbenik z najvišjo frizuro v Sloveniji. Umetniki Miškinega gledališča bomo ta neprecenljiv občutek povezovanja z glasbo in ustvarjanja čarovnije s pomočjo petja in igranja prinesli tudi v vaš vrtec, šolo ali kulturno ustanovo. Videti in slišati glasbenika in glasbila v živo, med drugim pa še sami soustvarjati glasbo v predstavi in zaigrati in zapeti s pravljičnimi junaki, je posebna izkušnja.

Avtor glasbe: Marko Špacapan
Avtorica besedila in režije: Miša Gerič Špacapan
Igralska zasedba: Dejan Krajnc, Miša Gerič Špacapan, Ana Raščan in Martin Gerbec

V primeru slabega vremena bo predstava v Rdeči dvorani.

http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Pikin%20festival%202023/Pesmice%20s%20podstre%c5%a1ja.jpg / <image>1000010166</image> <categories> <category>6220</category> </categories> <locations> <location>351</location> <micro_location>Kapitanov oder</micro_location> </locations> <target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>12.09.2023</from> <to></to> <range_time_from>17:30</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>2964</organizer_selector> <organizer></organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone></phone> <website></website> </organizer_data> <price></price> <general> <subtitle>34. Pikin festival</subtitle> <summary>&lt;p&gt;Miškino gledališče&lt;br&gt;&lt;i&gt;Poskočna predstava&lt;/i&gt;&lt;/p&gt; &lt;p&gt;Na dedkovem podstrešju živijo čuvarji pesmic, ki pa brez Vijolinkinega ključa ne morejo odpreti skrivnostne skrinje, v kateri se skriva neprecenljiv zaklad. Nekega dne pa na podstrešje pokuka Tinka Vijolinka in s seboj prinese ključ, ki odpira skrinjo. Kaj vse bo našla v njej in kakšna čarovnija se zgodi, ko odklenemo pozabljeno skrivnost si oglejte v naši najnovejši predstavi, ki vas bo navdušila.&lt;/p&gt;&lt;p&gt;Predstava Pesmice s podstrešja je izvirna, drugačna in nepozabna, saj bo z nami v živo zaigral in zapel Poskočni Dejan, priljubljeni glasbenik z najvišjo frizuro v Sloveniji. Umetniki Miškinega gledališča bomo ta neprecenljiv občutek povezovanja z glasbo in ustvarjanja čarovnije s pomočjo petja in igranja prinesli tudi v vaš vrtec, šolo ali kulturno ustanovo. Videti in slišati glasbenika in glasbila v živo, med drugim pa še sami soustvarjati glasbo v predstavi in zaigrati in zapeti s pravljičnimi junaki, je posebna izkušnja.&lt;/p&gt;&lt;p&gt;Avtor glasbe: Marko Špacapan&lt;br&gt;Avtorica besedila in režije: Miša Gerič Špacapan&lt;br&gt;Igralska zasedba: Dejan Krajnc, Miša Gerič Špacapan, Ana Raščan in Martin Gerbec&lt;/p&gt;&lt;p&gt;V primeru slabega vremena bo predstava v Rdeči dvorani.&lt;/p&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> </content> <fv-settings> <main-banner>false</main-banner> <main-banner-pika>false</main-banner-pika> <is_coorganiser>true</is_coorganiser> </fv-settings>