12. 09. 2023 ob 11:30, Dom kulture Velenje

Janko in Metka

Gledališko potovanje, igrano-glasbena predstava / 35 min / vrtec, 1. in 2. triada OŠ
SNG Nova Gorica
Avtorja: Jacob in Wilhelm Grimm
Režija: Andrej Jus
Koreografija: Branko Potočan
Igrajo: Žiga Udir, Anuša Kodelja, Dušan Teropšič, Maja Poljanec Nemec, Medea Novak
Predstava za organizirane obiske šol.

Janko in Metka je ena najbolj znanih evropskih pravljic. Njena krutost je lahko velika, toda v resnici gledamo na zgodbo kot na prispodobo človeškega odraščanja. Janko in Metka gresta na pot kot otroka, vrneta pa se kot mlada ženska in moški. Ta pot ju je zaznamovala in spremenila. In spremenila ni samo njiju, temveč tudi njuno okolje. V domu, kamor se vrneta, ni več zlobe. Ta je kar sama umrla. Kar pa je zanimivo pri uprizoritvi te stare zgodbe, je njen moment »potovanja«. Posebnost predstave je, da v njej liki ne govorijo, saj zgodbo vsi poznamo. Predstava spregovori in nas prepriča z gibom, glasbo in vizualno podobo.

Predstava je namenjena organiziranim šolskim skupinam. Če ne bo razprodana, bodo na voljo vstopnice za izven: 7 € (rezervacije na 03/898 25 90 ali na pika@velenje.si).

http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Pikin%20festival%202023/Janko%20in%20Metka_PeterUhan_092.jpg / <image>1000009831</image> <categories> <category>6220</category> <category>1566</category> <category>11912</category> </categories> <locations> <location>350</location> <micro_location>velika dvorana</micro_location> </locations> <target_audience> <target_audience>363</target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>12.09.2023</from> <to></to> <range_time_from>11:30</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>2964</organizer_selector> <organizer></organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone></phone> <website></website> </organizer_data> <price>Predstava je razprodana</price> <general> <subtitle>34. Pikin festival</subtitle> <summary>&lt;p&gt;Gledališko potovanje, igrano-glasbena predstava /&amp;nbsp;35 min / vrtec, 1. in 2. triada OŠ&lt;br&gt;SNG Nova Gorica&lt;br&gt;Avtorja: Jacob in Wilhelm Grimm&lt;br&gt;Režija: Andrej Jus&lt;br&gt;Koreografija: Branko Potočan&lt;br&gt;Igrajo: Žiga Udir, Anuša Kodelja, Dušan Teropšič, Maja Poljanec Nemec, Medea Novak&lt;br&gt;Predstava za organizirane obiske šol.&lt;br&gt;&lt;br&gt;&lt;/p&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> <text> <style>normal</style> <text>&lt;p&gt;Janko in Metka je ena najbolj znanih evropskih pravljic. Njena krutost je lahko velika, toda v resnici gledamo na zgodbo kot na prispodobo človeškega odraščanja. Janko in Metka gresta na pot kot otroka, vrneta pa se kot mlada ženska in moški. Ta pot ju je zaznamovala in spremenila. In spremenila ni samo njiju, temveč tudi njuno okolje. V domu, kamor se vrneta, ni več zlobe. Ta je kar sama umrla. Kar pa je zanimivo pri uprizoritvi te stare zgodbe, je njen moment &#187;potovanja&#171;. Posebnost predstave je, da v njej liki ne govorijo, saj zgodbo vsi poznamo. Predstava spregovori in nas prepriča z gibom, glasbo in vizualno podobo.&lt;/p&gt;&lt;p&gt;Predstava je namenjena organiziranim šolskim skupinam. Če ne bo razprodana, bodo na voljo vstopnice za izven: 7 € (rezervacije na 03/898 25 90 ali na pika@velenje.si).&lt;/p&gt;</text> </text> </content> <fv-settings> <main-banner>false</main-banner> <main-banner-pika>false</main-banner-pika> <is_coorganiser>true</is_coorganiser> </fv-settings>