10. 09. 2022 ob 16:00, Park pred Gimnazijo Velenje

Mateja Fi: Žužnjava druščina

Mateja vas vabi na potovanje polno presenečenj. Ljudske in avtorske pesmi, v katerih se pojavljajo naši drobni prijatelji, ki žive po jasah, ob potokih in v grmih – žužnjava in za vse nas življenjsko pomembna bratovščina čričkov, čebel, muh, pikapolonic, kobilic, metuljev, čmrljev, škržatov, murnov, bolh, komarjev, mušic ... Druščina je žal v izumiranju, a s primernim ozaveščanjem in vzgojo otrok - tudi preko glasbene umetnosti in lepote pete pesmi, lahko naredimo prispevek v pisan mozaik njihove ohranitve.

Izvajalka otroke spodbudi, da skupaj ustvarijo žužnjavi orkester s svojimi glasovi in telesi. Uporablja preproste lutke in slikovne podobe, ki prikažejo glavne akterje pesmi.

Otroci zaigrajo tudi na zvočila, preprosta glasbila in vsakdanje predmete – ustvarijo glasbo po svojem občutku in deloma usmerjenem vodenju izvajalke, kar izvedene pesmi podpre in obogati.

Igriv in bogat program, ki prebuja domišljijo, spodbuja ustvarjanje glasbe (tako z zvočili kot z lastnimi telesi), ki ga nagovarjajo narava in ljudske pesmi. Odprimo nova obzorja in si privoščimo drugačen pogled na ta mala žužnjava bitja in na življenje nasploh.

http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Pikin%20festival%202022/%c5%bdu%c5%benjava%20dru%c5%a1%c4%8dina,%20Mateja%20Fi.jpg / <image>1000008891</image> <categories> <category>6220</category> </categories> <locations> <location>14538</location> <micro_location>Fickov oder</micro_location> </locations> <target_audience> <target_audience>881</target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>10.09.2022</from> <to></to> <range_time_from>16:00</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>2964</organizer_selector> <organizer></organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone></phone> <website></website> </organizer_data> <price></price> <general> <subtitle>Pikin festival - interaktivna glasbena predstava</subtitle> <summary>&lt;p&gt;Mateja vas vabi na potovanje polno presenečenj. Ljudske in avtorske pesmi, v katerih se pojavljajo naši drobni prijatelji, ki žive po jasah, ob potokih in v grmih – žužnjava in za vse nas življenjsko pomembna bratovščina čričkov, čebel, muh, pikapolonic, kobilic, metuljev, čmrljev, škržatov, murnov, bolh, komarjev, mušic ... Druščina je žal v izumiranju, a s primernim ozaveščanjem in vzgojo otrok - tudi preko glasbene umetnosti in lepote pete pesmi, lahko naredimo prispevek v pisan mozaik njihove ohranitve.&lt;/p&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> <text> <style>normal</style> <text>&lt;p&gt;Izvajalka otroke spodbudi, da skupaj ustvarijo žužnjavi orkester s svojimi glasovi in telesi. Uporablja preproste lutke in slikovne podobe, ki prikažejo glavne akterje pesmi. &lt;/p&gt; &lt;p&gt;Otroci zaigrajo tudi na zvočila, preprosta glasbila in vsakdanje predmete – ustvarijo glasbo po svojem občutku in deloma usmerjenem vodenju izvajalke, kar izvedene pesmi podpre in obogati.&lt;/p&gt; &lt;p&gt;Igriv in bogat program, ki prebuja domišljijo, spodbuja ustvarjanje glasbe (tako z zvočili kot z lastnimi telesi), ki ga nagovarjajo narava in ljudske pesmi. Odprimo nova obzorja in si privoščimo drugačen pogled na ta mala žužnjava bitja in na življenje nasploh.&lt;/p&gt;</text> </text> </content> <fv-settings> <main-banner>false</main-banner> <main-banner-pika>false</main-banner-pika> <is_coorganiser>true</is_coorganiser> </fv-settings>