05. 09. 2022 ob 19:00, Dom kulture Velenje

Večer s častno pokroviteljico Pikinega festivala Janjo Garnbret

Častna pokroviteljica 33. Pikinega festivala je najboljša slovenska športnica JANJA GARNBRET. Skozi pogovor z Bojano Špegel boste Janjo lahko pobližje spoznali, Pika pa jo bo iz častne pokroviteljice spremenila v novo Pikino ambasadorko, ki bo svet obrnila od zgoraj navzdol in še počez.

Janja se je s plezanjem prvič srečala na začetku osnovne šole. Prvi osvojeni vrhovi so bili vrhovi dreves, omar in ostalih kosov pohištva v domači hiši v Šmartnem pri Slovenj Gradcu. Prava Pika, že od malih nog, kajne? Spontanemu začetku osvajanja višav je sledil vpis v plezalni tečaj, kjer se je spoznala s pravo steno in oprimki. Od tedaj neustavljivo niza svoje uspehe.

Šestkratna svetovna prvakinja je pri 23-ih letih zbrala že 32 zmag v svetovnem pokalu v športnem plezanju (ko to berete, je najbrž številka še večja). Toliko zmag ni osvojil še nihče v svetovnem pokalu v športnem plezanju. Bero vrhunskih športnih dosežkov je dopolnila z olimpijsko zlato medaljo. Velja za najboljšo športno plezalko na svetu.

Ker Pika velja za najmočnejšo deklico na svetu, je Janjo z navdušenjem povabila na 33. Pikin festival, da se končno srečata in pomerita moči. Le katera bo močnejša?

http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Pikin%20festival%202022/DSC_9862.jpg / <image>1000008890</image> <categories> <category>6220</category> </categories> <locations> <location>350</location> <micro_location></micro_location> </locations> <target_audience> <target_audience>881</target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>05.09.2022</from> <to></to> <range_time_from>19:00</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>2964</organizer_selector> <organizer></organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone></phone> <website></website> </organizer_data> <price></price> <general> <subtitle>Pikin festival</subtitle> <summary>&lt;p&gt;Častna pokroviteljica 33. Pikinega festivala je najboljša slovenska športnica&amp;nbsp;&lt;b&gt;JANJA GARNBRET&lt;/b&gt;. Skozi pogovor z Bojano Špegel boste Janjo lahko pobližje spoznali, Pika pa jo bo iz častne pokroviteljice spremenila v novo Pikino ambasadorko, ki bo svet obrnila od zgoraj navzdol in še počez.&lt;/p&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> <text> <style>normal</style> <text>&lt;p&gt;Janja se je s plezanjem prvič srečala na začetku osnovne šole. Prvi osvojeni vrhovi so bili vrhovi dreves, omar in ostalih kosov pohištva v domači hiši v Šmartnem pri Slovenj Gradcu. Prava Pika, že od malih nog, kajne? Spontanemu začetku osvajanja višav je sledil vpis v plezalni tečaj, kjer se je spoznala s pravo steno in oprimki. Od tedaj neustavljivo niza svoje uspehe.&lt;/p&gt;&lt;p&gt;Šestkratna svetovna prvakinja je pri&amp;nbsp;23-ih letih zbrala že 32 zmag v svetovnem pokalu v športnem plezanju (ko to berete, je najbrž številka še večja). Toliko zmag ni osvojil še nihče v svetovnem pokalu v športnem plezanju. Bero vrhunskih športnih dosežkov je dopolnila z olimpijsko zlato medaljo. Velja za najboljšo športno plezalko na svetu.&lt;/p&gt;&lt;p&gt;Ker Pika velja za najmočnejšo deklico na svetu, je Janjo z navdušenjem povabila na 33. Pikin festival, da se končno srečata in pomerita moči. Le katera bo močnejša?&lt;/p&gt;</text> </text> </content> <fv-settings> <main-banner>true</main-banner> <main-banner-pika>true</main-banner-pika> <is_coorganiser>true</is_coorganiser> </fv-settings>