11. 09. 2022 ob 9:30, Kino Velenje

Tudi miši gredo v nebesa

Sinhronizirana animirana pustolovščina, 87 min (Češka, Slovaška, Poljska, Francija), 7+
Režija: Denisa Grimmová, Jan Bubeníček
Glasovi: Maja Kunšič, Gašper Jarni, Primož Pirnat, Blaž Šef, Matej Puc, Vesna Pernarčič, Gašper Malnar, Asja Kahrimanovič-Babnik

Bojevita miška Hopka in plahi lisjak Beloprsec se po nesrečnem pripetljaju nevede znajdeta v živalskih nebesih. V tem nenavadnem okolju morata pozabiti na svoje naravne nagone in na popotovanju po novem svetu združiti moči. Miška in lisjak po številnih dogodivščinah in nepričakovanih prigodah naposled postaneta najboljša prijatelja.
Film govori o upanju, iskanju ljubezni in pogumu ter o preseganju predsodkov in celjenju starih ran. Pokaže nam, da je vse, kar se zdi že skoraj končano, lahko začetek nečesa novega, in da je mogoče premagati tudi na videz nepremagljive stvari.

Film je nastal po knjižni predlogi Miši gredo v nebesa avtorice Ive Procházkove, ki se v svojih delih pogosto dotika težjih tem, s katerimi se srečujejo otroci in mladostniki. Zgodbo o živalskih nebesih je napisala tudi zaradi lastnega otroškega strahu pred smrtjo. Knjigo je v slovenskem jeziku leta 2019 izdala Založba Miš.

http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Kino%20Velenje%202022/Tudi%20mi%c5%a1i%20gredo%20v%20nebesa.jpeg / <image>1000008110</image> <categories> <category>6220</category> </categories> <locations> <location>392</location> <micro_location>velika dvorana</micro_location> </locations> <target_audience> <target_audience>363</target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>11.09.2022</from> <to></to> <range_time_from>9:30</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>2964</organizer_selector> <organizer></organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone></phone> <website></website> </organizer_data> <price>brezplačno</price> <general> <subtitle>Pikin festival 2022 - Pikin kino</subtitle> <summary>Sinhronizirana animirana pustolovščina, 87 min (Češka, Slovaška, Poljska, Francija), 7+&lt;br&gt;Režija:&amp;nbsp;Denisa Grimmov&#225;, Jan Buben&#237;ček&lt;br&gt;Glasovi: Maja Kunšič, Gašper Jarni, Primož Pirnat, Blaž Šef, Matej Puc, Vesna Pernarčič, Gašper Malnar, Asja Kahrimanovič-Babnik&lt;br&gt;&lt;br&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> <text> <style>normal</style> <text>&lt;p&gt;Bojevita miška Hopka in plahi lisjak Beloprsec se po nesrečnem pripetljaju nevede znajdeta v živalskih nebesih. V tem nenavadnem okolju morata pozabiti na svoje naravne nagone in na popotovanju po novem svetu združiti moči. Miška in lisjak po številnih dogodivščinah in nepričakovanih prigodah naposled postaneta najboljša prijatelja.&lt;br&gt;Film&amp;nbsp;govori o upanju, iskanju ljubezni in pogumu ter o preseganju predsodkov in celjenju starih ran. Pokaže nam, da je vse, kar se zdi že skoraj končano, lahko začetek nečesa novega, in da je mogoče premagati tudi na videz nepremagljive stvari.&lt;/p&gt; &lt;p&gt;Film je nastal po knjižni predlogi &lt;b&gt;Miši gredo v nebesa&lt;/b&gt; avtorice Ive Proch&#225;zkove, ki se v svojih delih pogosto dotika težjih tem, s katerimi se srečujejo otroci in mladostniki. Zgodbo o živalskih nebesih je napisala tudi zaradi lastnega otroškega strahu pred smrtjo. Knjigo je v slovenskem jeziku leta 2019 izdala Založba Miš.&lt;/p&gt; &lt;p&gt;&lt;/p&gt;</text> </text> </content> <fv-settings> <main-banner>false</main-banner> <main-banner-pika>false</main-banner-pika> <is_coorganiser>true</is_coorganiser> </fv-settings>