29. 05. 2022 ob 16:00, Kino Velenje

Peter Zajec: Skok v pustolovščino

Sinhronizirana družinska pustolovščina, 93 min (ZDA, Avstralija)
Režija:  Will Gluck
Glasovi: Voranc Boh, Maja Kunšič, Matevž Mueller, Jan Bučar, Nina Kaludjerović, Saša Pavlin Stošić, Nika Rozman 

Razposajeni, nepremišljeni, včasih prav navihani, ampak tudi prikupno poredni Peter Zajec, priljubljeni zajček v modrem suknjiču, se vrača na velika platna in to v velikem slogu. Z nekaj starimi in dobro znanimi ukanami nam bo postregel s povsem novimi vragolijami, zaradi katerih se nam bo še bolj prikupil. 

Kar nekaj časa je že minilo, odkar sta Peter Zajec in Tomaž Gregor vsaj na prvi pogled zakopala bojno sekiro. Betka, Tomaž in zajčki so si ustvarili nekakšno družinico, a kljub vsemu trudu se Peter nekako ne more otresti nagajivega slovesa. Na lovu za pustolovščinami zunaj varnega vrta odkrije povsem nov svet, ki ceni njegovo navihanost. Toda ko bo njegova družina tvegala vse, da bi ga našla, se bo moral Peter odločiti, kakšen zajček želi biti.

Peter Zajec (v izvirniku Peter Rabbit) bo na velika platna priskakljal naravnost iz zelo priljubljene istoimenske serije knjig angleške pisateljice Beatrix Potter, ki se ponaša s kar 45 milijoni prodanih izvodov v kar 36 jezikih. Skrajno priljubljeni zajec v modrem suknjiču je svojevrstna ikona, ki je osvojila srca najmlajših, pa tudi malo starejših.

Prva filmska priredba iz leta 2018, Peter Zajec, je navdušila vse generacije; v slovenskih kinodvoranah si jo je ogledalo kar 35.000 gledalcev in gledalk. Tudi tokratna pustolovščina Petra bo nedvomno nepozaben družinski filmski dogodek, ki bo do solz nasmejal in močno navdušil vse generacije gledalcev.


http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Kino%20Velenje%202022/peter%20zajec.jpeg / <image>1000008107</image> <categories> <category>375</category> </categories> <locations> <location>392</location> <micro_location>velika dvorana</micro_location> </locations> <target_audience> <target_audience>362</target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>29.05.2022</from> <to></to> <range_time_from>16:00</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>1395</organizer_selector> <organizer></organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone></phone> <website></website> </organizer_data> <price>3,5 EUR</price> <general> <subtitle>Otroška matineja (Peter Rabbit 2: The Runaway)</subtitle> <summary>Sinhronizirana družinska pustolovščina, 93 min (ZDA, Avstralija)&lt;br&gt;Režija:&amp;nbsp;&amp;nbsp;Will Gluck&lt;br&gt;Glasovi: Voranc Boh, Maja Kunšič, Matevž Mueller, Jan Bučar, Nina Kaludjerović, Saša Pavlin Stošić, Nika Rozman&amp;nbsp;&lt;br&gt;&lt;br&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> <text> <style>normal</style> <text>&lt;p&gt;Razposajeni, nepremišljeni, včasih prav navihani, ampak tudi prikupno poredni&amp;nbsp;Peter Zajec, priljubljeni zajček v modrem suknjiču, se vrača na velika platna in to v velikem slogu. Z nekaj starimi in dobro znanimi ukanami nam bo postregel s povsem novimi vragolijami, zaradi katerih se nam bo še bolj prikupil.&amp;nbsp;&lt;/p&gt;&lt;p&gt;Kar nekaj časa je že minilo, odkar sta Peter Zajec in Tomaž Gregor vsaj na prvi pogled zakopala bojno sekiro. Betka, Tomaž in zajčki so si ustvarili nekakšno družinico, a kljub vsemu trudu se Peter nekako ne more otresti nagajivega slovesa. Na lovu za pustolovščinami zunaj varnega vrta odkrije povsem nov svet, ki ceni njegovo navihanost. Toda ko bo njegova družina tvegala vse, da bi ga našla, se bo moral Peter odločiti, kakšen zajček želi biti.&lt;/p&gt;&lt;p&gt;Peter Zajec (v izvirniku Peter Rabbit) bo na velika platna priskakljal naravnost iz zelo priljubljene istoimenske serije knjig angleške pisateljice&amp;nbsp;Beatrix Potter, ki se ponaša s kar 45 milijoni prodanih izvodov v kar 36 jezikih. Skrajno priljubljeni zajec v modrem suknjiču je svojevrstna ikona, ki je osvojila srca najmlajših, pa tudi malo starejših.&lt;/p&gt;&lt;p&gt;Prva filmska priredba iz leta 2018,&amp;nbsp;&lt;em&gt;Peter Zajec&lt;/em&gt;, je navdušila vse generacije; v slovenskih kinodvoranah si jo je ogledalo kar&amp;nbsp;35.000 gledalcev in gledalk. Tudi tokratna pustolovščina Petra bo nedvomno nepozaben družinski filmski dogodek, ki bo do solz nasmejal in močno navdušil vse generacije gledalcev.&lt;/p&gt;&lt;br&gt;</text> </text> </content>