04. 01. 2022 od 8:00 do 14:30, Velenje - različne lokacije

Mi smo kultura - Jernej Čampelj

Fotografska razstava Mi smo kultura avtorja Jerneja Čamplja izpostavlja portrete delavk in delavcev iz kulturno-kreativnega področja. Z akcijo, ki se začela v januarju 2021 na družbenem omrežju Facebook, izpostavlja posameznice in posameznike s področja kulture, ki so v času pandemije novega koronavirusa kolektivno, tako kot vsa kultura, ostali prezrti.
Razstava, ki je bila in bo na ogled po številnih slovenskih mestih, v najširšem pojmovanju ozavešča o kulturnem položaju delavk in delavcev. S sloganom "Poglej kulturi v oči" tako nagovarja obiskovalce, da ozavestijo prispevek delavk in delavcev v kulturi k bogatenju njihovega življenja, povezuje delavce v kulturi ter je neposreden odgovor na odnos države do kulture in njenih ustvarjalcev. Na razstavi bodo predstavljene vse fotografije odmevnega fotografskega projekta, ki so nastale do sedaj. Fotograf in tudi dramski igralec Jernej Čampelj je fotografiral kulturnike tudi v Velenju.

Razstava je na ogled v avli Mestne občine Velenje in v avli Doma kulture Velenje do 9. 2. 2022.

Za ogled razstave in vstop na prizorišče je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 12 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti.

http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Drugi%20dogodki_FV_2021/kola%c5%be%20200%20MSK.jpg / <image>1000007954</image> <categories> <category>4271</category> </categories> <locations> <location>12050</location> <micro_location>avla Mestne občine Velenje in avla Doma kulture Velenje</micro_location> </locations> <target_audience> <target_audience>881</target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>04.01.2022</from> <to>09.02.2022</to> <range_time_from>8:00</range_time_from> <range_time_to>14:30</range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>1185</organizer_selector> <organizer>Mestna občina Velenje</organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone></phone> <website></website> </organizer_data> <price></price> <general> <subtitle>Fotografska razstava portretov kulturnih delavcev</subtitle> <summary>&lt;p&gt;Fotografska razstava&amp;nbsp;&lt;strong&gt;Mi smo kultura&lt;/strong&gt;&amp;nbsp;avtorja&amp;nbsp;&lt;strong&gt;Jerneja Čamplja&lt;/strong&gt;&amp;nbsp;izpostavlja portrete delavk in delavcev iz kulturno-kreativnega področja. Z akcijo, ki se začela v januarju 2021 na družbenem omrežju Facebook, izpostavlja posameznice in posameznike s področja kulture, ki so v času pandemije novega koronavirusa kolektivno, tako kot vsa kultura, ostali prezrti.&lt;br&gt;Razstava, ki je bila in bo na ogled po številnih slovenskih mestih, v najširšem pojmovanju ozavešča o kulturnem položaju delavk in delavcev. S sloganom &quot;Poglej kulturi v oči&quot; tako nagovarja obiskovalce, da ozavestijo prispevek delavk in delavcev v kulturi k bogatenju njihovega življenja, povezuje delavce v kulturi ter je neposreden odgovor na odnos države do kulture in njenih ustvarjalcev. Na razstavi bodo predstavljene vse fotografije odmevnega fotografskega projekta, ki so nastale do sedaj. Fotograf in tudi dramski igralec Jernej Čampelj je fotografiral kulturnike tudi v Velenju.&lt;/p&gt;&lt;p&gt;Razstava je na ogled v avli Mestne občine Velenje in v avli Doma kulture Velenje do 9. 2. 2022.&lt;/p&gt;&lt;p&gt;Za ogled razstave in vstop na prizorišče je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 12 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti.&lt;/p&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> </content>