16. 12. 2021 ob , Galerija Velenje

Fantazijsko funkcionalna / Funkcionalno fantazijska

V Galeriji Velenje se predstavlja umetnica Jana Zornik z razstavo Fantazijsko funkcionalna / Funkcionalno fantazijskaV okviru pregledne razstave bodo predstavljena v narativo povezana starejša in nova dela, ki so nastajala zadnjih pet let, skupno pa zajemajo obdobje od 2012 do 2021. Razstava je zasnovana kot vabilo gledalcu, da se potopi v zavest avtorice in prek njenega doživljanja sebe, ustaljenega sveta, človeka in trenutka, v katerem obstaja, dojame sebe in svojo lastno subjektiviteto.

Stalnica, ki se pojavlja v delu, je telo, ki se kaže skozi različne načine prisotnosti in odsotnosti, posredno tudi skozi aktivacijo obiskovalca. Njen vizualen stil ostaja poetičen in pripoveden ter poln simbolike.

Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 12 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti.


http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Galerija%20Velenje/JANAFotograf%20Gaetan%20Bernede.jpg / <image>1000007815</image> <categories> </categories> <locations> <location>349</location> </locations> <target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>16.12.2021</from> <to>15.01.2022</to> <range_time_from></range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>2206</organizer_selector> <organizer></organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone></phone> <website></website> </organizer_data> <price></price> <general> <subtitle></subtitle> <summary>&lt;p&gt;&lt;/p&gt;&lt;p&gt;V Galeriji Velenje se predstavlja umetnica Jana Zornik z razstavo&amp;nbsp;Fantazijsko funkcionalna / Funkcionalno fantazijska&lt;b&gt;.&amp;nbsp;&lt;/b&gt;V okviru pregledne razstave bodo predstavljena v narativo povezana starejša in nova dela, ki so nastajala zadnjih pet let, skupno pa zajemajo obdobje od 2012 do 2021. Razstava je zasnovana kot vabilo gledalcu, da se potopi v zavest avtorice in prek njenega doživljanja sebe, ustaljenega sveta, človeka in trenutka, v katerem obstaja, dojame sebe in svojo lastno subjektiviteto.&lt;/p&gt; &lt;p&gt;Stalnica, ki se pojavlja v delu, je telo, ki se kaže skozi različne načine prisotnosti in odsotnosti, posredno tudi skozi aktivacijo obiskovalca. Njen vizualen stil ostaja poetičen in pripoveden ter poln simbolike.&lt;/p&gt; &lt;p&gt;Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 12 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti.&lt;/p&gt;&lt;br&gt;&lt;p&gt;&lt;/p&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> </content>