25. 09. 2021 ob 20:00, Kino Velenje

Supernova

Romantična drama, 93 min (Velika Britanija)
Režiser:Harry Macqueen
Igrajo: Colin Firth, Stanley Tucci, Pippa Haywood, Peter MacQueen, Nina Marlin

Za ogled predstave je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. 

Sam in Tusker se v kamperju odpravljata na pot čez Anglijo, da bi obiskala družino, prijatelje in izbrane lokacije iz njunih preteklih potovanj. Skupaj sta že dvajset let, a njuno življenje se je drastično spremenilo, odkar se je Tusker začel spopadati z zgodnjimi znaki demence. Sam se je začasno odrekel karieri koncertnega pianista, da bi skrbel za Tuskerja in potovanje je njuna zadnja priložnost za obujanje spominov, preden bolezen napreduje. S potovanjem se začnejo rušiti njune predstave o skupni prihodnosti, razkrijejo se skrivnosti, njuno razmerje pa se znajde na preizkušnji. Njun skupni čas je najpomembnejša stvar, ki jo imata. Gre za drugi celovečerec Harryja Macqueena, film pa je prejel nominacijo za najboljši film na festivalu v San Sebastianu.
http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Kino%20Velenje%202021/supernova.jpg / <image>1000007644</image> <categories> <category>375</category> </categories> <locations> <location>392</location> <micro_location>velika dvorana</micro_location> </locations> <target_audience> <target_audience>361</target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>25.09.2021</from> <to></to> <range_time_from>20:00</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>1395</organizer_selector> <organizer></organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone></phone> <website></website> </organizer_data> <price>4 EUR</price> <general> <subtitle>Redna predstava (Supernova)</subtitle> <summary>&lt;p&gt;Romantična drama, 93 min (Velika Britanija)&lt;br&gt;Režiser:Harry Macqueen&lt;br&gt;Igrajo: Colin Firth, Stanley Tucci, Pippa Haywood, Peter MacQueen, Nina Marlin&lt;br&gt;&lt;br&gt;Za ogled predstave je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti.&amp;nbsp;&lt;/p&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> <text> <style>normal</style> <text>Sam in Tusker se v kamperju odpravljata na pot čez Anglijo, da bi obiskala družino, prijatelje in izbrane lokacije iz njunih preteklih potovanj. Skupaj sta že dvajset let, a njuno življenje se je drastično spremenilo,&amp;nbsp;odkar se je Tusker začel spopadati z zgodnjimi znaki demence. Sam se je začasno odrekel karieri koncertnega pianista, da bi skrbel za Tuskerja in potovanje je njuna zadnja priložnost za obujanje spominov, preden bolezen napreduje. S potovanjem se začnejo rušiti njune predstave o skupni prihodnosti, razkrijejo se skrivnosti, njuno razmerje pa se znajde na preizkušnji. Njun skupni čas je najpomembnejša stvar, ki jo imata. Gre za drugi celovečerec Harryja Macqueena, film pa je prejel nominacijo za najboljši film na festivalu v San Sebastianu.&lt;a href=&quot;https://www.imdb.com/title/tt11169050/&quot;&gt;&lt;br&gt;&lt;/a&gt;</text> </text> </content>