10. 09. 2021 ob 19:30, Dom kulture Velenje

Večer s častno pokroviteljico Pikinega festivala Evo Škofič Maurer

Častna pokroviteljica 32. Pikinega festivala je EVA ŠKOFIČ MAURER.

Klovneso in ustanoviteljico Društva Rdeči noski, zanimivo in navdihujočo gospo velikega srca bomo spoznali tako v njeni poklicni, umetniški vlogi kot tudi zasebno. Pogovor bo vodila Bojana Špegel, Pika pa bo ta večer gostjo iz častne pokroviteljice spremenila v novo Pikino ambasadorko, ki bo dober glas širila v deveto in deseto vas.

Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Število mest je omejeno. 
Eva Škofič Maurer je po šolanju v Sloveniji opravila študij za klovneso na Državni akademiji za cirkuško in estradno umetnost (GUCEI) v Moskvi ter študij gledališke in radijske režije na Gledališki akademiji v Sankt Peterburgu. Od leta 1992 je imela številne samostojne gledališko-klovnske in literarne nastope po Sloveniji, povezane tudi s promocijo branja pri najmlajših. Snemala je niz oddaj za Televizijo Koper in Radiotelevizijo Slovenija. Izdala je že tri knjige pravljic in tri slikanice ter zgoščenko z otroškimi pesmimi. Je ustanoviteljica in ambasadorka Društva Rdeči noski – bolnišnični klovni, ki ga je umetniško vodila prvih deset let. Veseli nas, da je z navdušenjem sprejela vlogo častne pokroviteljice letošnjega festivala in da bo postala Pikina ambasadorka.
http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Pikin%20festival%202021/0532acc70602122fea5571f4867765c5.jpg / <image>1000007519</image> <categories> <category>6220</category> </categories> <locations> <location>350</location> <micro_location>mala dvorana</micro_location> </locations> <target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>10.09.2021</from> <to></to> <range_time_from>19:30</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>2964</organizer_selector> <organizer>Festival Velenje</organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone>03 898 25 90</phone> <website>www.pikinfestival.si</website> </organizer_data> <price></price> <general> <subtitle>Pikin festival: Pogovorni večer</subtitle> <summary>&lt;p&gt;Častna pokroviteljica 32. Pikinega festivala je EVA ŠKOFIČ MAURER.&lt;/p&gt; &lt;p&gt;Klovneso in ustanoviteljico Društva&amp;nbsp;Rdeči noski, zanimivo in navdihujočo gospo velikega srca bomo spoznali tako v njeni poklicni, umetniški vlogi kot tudi zasebno. Pogovor bo vodila Bojana Špegel, Pika pa bo ta večer gostjo iz častne pokroviteljice spremenila v novo Pikino ambasadorko, ki bo dober glas širila v deveto in deseto vas.&lt;/p&gt;Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Število mest je omejeno.&amp;nbsp;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> <text> <style>normal</style> <text>Eva Škofič Maurer je po šolanju v Sloveniji opravila študij za klovneso na Državni akademiji za cirkuško in estradno umetnost (GUCEI) v Moskvi ter študij gledališke in radijske režije na Gledališki akademiji v Sankt Peterburgu. Od leta 1992 je imela številne samostojne gledališko-klovnske in literarne nastope po Sloveniji, povezane tudi s promocijo branja pri najmlajših. Snemala je niz oddaj za Televizijo Koper in Radiotelevizijo Slovenija. Izdala je že tri knjige pravljic in tri slikanice ter zgoščenko z otroškimi pesmimi.&amp;nbsp;Je ustanoviteljica in ambasadorka Društva Rdeči noski – bolnišnični klovni, ki ga je umetniško vodila prvih deset let.&amp;nbsp;Veseli nas, da je z navdušenjem sprejela vlogo častne pokroviteljice letošnjega festivala in da bo postala Pikina ambasadorka.</text> </text> </content> <fv-settings> <main-banner>true</main-banner> <main-banner-pika>true</main-banner-pika> <is_coorganiser>true</is_coorganiser> </fv-settings>