10. 09. 2021 ob 17:00, Titov trg

Odprtje 32. Pikinega festivala

Vabljeni na odprtje 32. Pikinega festivala, ki bo tokrat potekal med 10. in 15. septembrom. Gostje otvoritvenega dogodka, na katerem bo Pika iz rok župana Petra Dermola prejela župansko lento, bodo velenjski olimpijci. Za veselo popoldne bo poskrbela tudi priljubljena skupina Čuki.

IGRIV DRUŽINSKI VIKEND in TRIJE RAZIGRANI POPOLDNEVI V OBJEMU KULTURE IN UMETNOSTI

Med 10. in 15. septembrom bo v središču Velenja potekal Pikin festival, vedno znova igriv, kulturno-vzgojen in zabaven. Čeprav je festival še vedno mini, bodo doživetja, ki jih pripravlja Pika, absolutno maksi. Pripravite se na zanimivo festivalsko raziskovanje in igranje na vse pretege, saj je tema letošnjega festivala Igra za vse.

Festival bomo odprli v petek popoldan s Pikinim prihodom v mesto. Sledil bo pester vikend, namenjen obiskom družin iz vse Slovenije. V barvitem svetu kulture in umetnosti se bomo igrivo zabavali na Titovem trgu in na Mestnem otroškem igrišču, kjer bomo lahko prisluhnili različnim koncertom, gledališkim, uličnim in lutkovnim predstavam, ustvarjali bomo v delavnicah, plesali in se dobro igrali. Vikendu bodo sledili trije razigrani popoldnevi in tri nove priložnosti za raziskovanje Pikinega sveta. V času festivala bodo odprta številna mestna razstavišča, ogledali si boste lahko tudi kino predstave.

Pričakujemo vas z novimi in starimi igrami, z novimi in starimi triki, z novimi in starimi upi in pričakovanji. Z zvoki in barvami odrov, razstavišč in pouličnih vragolij vas bomo popeljali na nepozabno avanturo igrivih dogodivščin! Vabljeni v našo družbo!

Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Število mest je omejeno. 
http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Pikin%20festival%202021/otvoritev.jpg / <image>1000007517</image> <categories> <category>6220</category> </categories> <locations> <location>351</location> </locations> <target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>10.09.2021</from> <to></to> <range_time_from>17:00</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>2964</organizer_selector> <organizer>Festival Velenje</organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone>03 898 25 90</phone> <website>www.pikinfestival.si</website> </organizer_data> <price></price> <general> <subtitle>Prihod Pike, sprejem velenjskih olimpijcev in koncert skupine Čuki</subtitle> <summary>&lt;p&gt;Vabljeni na odprtje 32. Pikinega festivala, ki bo tokrat potekal med 10. in 15. septembrom. Gostje otvoritvenega dogodka, na katerem bo Pika iz rok župana Petra Dermola prejela župansko lento, bodo velenjski olimpijci. Za veselo popoldne bo poskrbela tudi priljubljena skupina Čuki.&lt;/p&gt;&lt;p&gt;IGRIV DRUŽINSKI VIKEND in TRIJE RAZIGRANI POPOLDNEVI V OBJEMU KULTURE IN UMETNOSTI&lt;/p&gt;&lt;p&gt;Med 10. in 15. septembrom bo v središču Velenja potekal Pikin festival, vedno znova igriv, kulturno-vzgojen in zabaven. Čeprav je festival še vedno mini, bodo doživetja, ki jih pripravlja Pika, absolutno maksi. Pripravite se na zanimivo festivalsko raziskovanje in igranje na vse pretege, saj je tema letošnjega festivala Igra za vse. &lt;/p&gt;&lt;p&gt;Festival bomo odprli v petek popoldan s Pikinim prihodom v mesto. Sledil bo pester vikend, namenjen obiskom družin iz vse Slovenije. V barvitem svetu kulture in umetnosti se bomo igrivo zabavali na Titovem trgu in na Mestnem otroškem igrišču, kjer bomo lahko prisluhnili različnim koncertom, gledališkim, uličnim in lutkovnim predstavam, ustvarjali bomo v delavnicah, plesali in se dobro igrali. Vikendu bodo sledili trije razigrani popoldnevi in tri nove priložnosti za raziskovanje Pikinega sveta. V času festivala bodo odprta številna mestna razstavišča, ogledali si boste lahko tudi kino predstave.&lt;/p&gt;&lt;p&gt; &lt;/p&gt;&lt;p&gt;Pričakujemo vas z novimi in starimi igrami, z novimi in starimi triki, z novimi in starimi upi in pričakovanji. Z zvoki in barvami odrov, razstavišč in pouličnih vragolij vas bomo popeljali na nepozabno avanturo igrivih dogodivščin! Vabljeni v našo družbo!&lt;/p&gt;Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Število mest je omejeno.&amp;nbsp;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> </content> <fv-settings> <main-banner>true</main-banner> <main-banner-pika>true</main-banner-pika> <is_coorganiser>true</is_coorganiser> </fv-settings>