14. 09. 2021 ob 16:30, pred Domom kulture Velenje

Palčica

Palčica ni navadna deklica – rojena je iz čarobnega cveta in manjša kot palec, zato njeno mamico skrbi, da je prekrhka in ji raje ne dovoli ven. A radovedna Palčica čisto preveč hrepeni po tem, da bi spoznala čudovit zunanji svet in se nekega dne izmuzne na vrt. Ne ve, da bo kar kmalu srečala tako dobronamerna bitja kot zahrbtne nepridiprave, da bo njeno potovanje daljše in težje, kot je pričakovala. Veliko se bo morala naučiti o sebi in svetu. Ampak – ali bo našla tudi svojega princa?

Primerno za otroke, starejše od treh let.

Za ogled predstave je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Število mest je omejeno.

Režija in scenarij po motivih istoimenske pravljice H. Ch. Andersena: Alice Čop
Scenografija in sorežija: Kajetan Čop
Lutke: Kilian Čop
Rezbarska dela: Milojko Kumer
Glasba: Gorazd Planko
Kostumografija: Noemi Čop
Oblikovalec luči: Davorin Štorgelj
Nastopata: Noemi Čop in Ana Rotovnik
Glas pripovedovalke: Vanja Kretič
Producenta: Festival Velenje in ZKD Šaleške doline, s finančno podporo MO Velenje in JSKD RS
http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Pikin%20festival%202021/palcica.jpg / <image>1000007514</image> <categories> <category>6220</category> </categories> <locations> <location>2717</location> <micro_location>Lutkovni oder</micro_location> </locations> <target_audience> <target_audience>881</target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>14.09.2021</from> <to></to> <range_time_from>16:30</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>2964</organizer_selector> <organizer>Festival Velenje</organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone>03 898 25 90</phone> <website>www.pikinfestival.si</website> </organizer_data> <price></price> <general> <subtitle>Pikin festival: Lutkovna predstava Lutkovnega gledališča Velenje</subtitle> <summary>&lt;p&gt;Palčica ni navadna deklica – rojena je iz čarobnega cveta in manjša kot palec, zato njeno mamico skrbi, da je prekrhka in ji raje ne dovoli ven. A radovedna Palčica čisto preveč hrepeni po tem, da bi spoznala čudovit zunanji svet in se nekega dne izmuzne na vrt. Ne ve, da bo kar kmalu srečala tako dobronamerna bitja kot zahrbtne nepridiprave, da bo njeno potovanje daljše in težje, kot je pričakovala. Veliko se bo morala naučiti o sebi in svetu. Ampak – ali bo našla tudi svojega princa?&lt;/p&gt;&lt;p&gt;&lt;/p&gt;&lt;p&gt;Primerno za otroke, starejše od treh let.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Za ogled predstave je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Število mest je omejeno.&lt;/p&gt;&lt;p&gt;&lt;/p&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> <text> <style>normal</style> <text>Režija in scenarij po motivih istoimenske pravljice H. Ch. Andersena: Alice Čop&lt;br&gt;Scenografija in sorežija: Kajetan Čop&lt;br&gt;Lutke: Kilian Čop&lt;br&gt;Rezbarska dela: Milojko Kumer&lt;br&gt;Glasba: Gorazd Planko&lt;br&gt;Kostumografija: Noemi Čop&lt;br&gt;Oblikovalec luči: Davorin Štorgelj&lt;br&gt;Nastopata: Noemi Čop in Ana Rotovnik&lt;br&gt;Glas pripovedovalke: Vanja Kretič&lt;br&gt;Producenta: Festival Velenje in ZKD Šaleške doline, s finančno podporo MO Velenje&lt;b&gt;&amp;nbsp;&lt;/b&gt;in JSKD RS</text> </text> </content> <fv-settings> <main-banner>false</main-banner> <main-banner-pika>false</main-banner-pika> <is_coorganiser>true</is_coorganiser> </fv-settings>