09. 09. 2021 ob 18:00, Galerija Velenje

Zvonko Čoh, pregledna razstava

Zvonko Čoh, akademski slikar, deluje na področju ilustracij, slikarstva in animiranega filma. Po končanem študiju na ALUO v Ljubljani se je prva leta posvečal le animiranemu filmu. Je prejemnik številnih slovenskih in mednarodnih nagrad: Zlate ptice, Župančičeve nagrade in nagrade Prešernovega sklada za celovečerni risani film »Socializacija bika« (soavtorstvo z Milanom Eričem). V njegovem opusu je že preko 100 ilustriranih otroških knjig, za katere je prejel 15 priznanj in  nagrad, med njimi prestižno nagrado za ilustracijo, Veliko nagrado Hinka Smrekarja leta 2002 in leta 2015 Levstikovo nagrado za življenjsko delo. Deluje na področju ilustracije, stripa, vizualnih komunikacij, umetniškega animiranega filma in oglaševalskih TV spotov. Zvonko Čoh se je predstavil že s številnimi samostojnimi razstavami, sodeloval pa je tudi na mnogih skupinskih razstavah v Sloveniji in izven naših meja, zadnja leta pa se vse bolj posveča slikarskemu delu in instalacijam.

Razstava bo na ogled do 2. oktobra 2021.

Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Število mest je omejeno. 
http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Pikin%20festival%202021/%c4%8doh.jpg / <image>1000007508</image> <categories> <category>6220</category> </categories> <locations> <location>349</location> </locations> <target_audience> <target_audience>881</target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>09.09.2021</from> <to></to> <range_time_from>18:00</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>2964</organizer_selector> <organizer>Festival Velenje</organizer> <coorganizer>Galerija Velenje</coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone>03 898 25 90</phone> <website>www.pikinfestival.si</website> </organizer_data> <price></price> <general> <subtitle>Pikin festival: Odprtje pregledne razstave ilustracij in animiranih risanih filmov</subtitle> <summary>Zvonko Čoh, akademski slikar, deluje na področju ilustracij, slikarstva in animiranega filma. Po končanem študiju na ALUO v Ljubljani se je prva leta posvečal le animiranemu filmu. Je prejemnik številnih slovenskih in mednarodnih nagrad: Zlate ptice, Župančičeve nagrade in nagrade Prešernovega sklada za celovečerni risani film &#187;Socializacija bika&#171; (soavtorstvo z Milanom Eričem). V njegovem opusu je že preko 100 ilustriranih otroških knjig, za katere je prejel 15 priznanj in&amp;nbsp; nagrad, med njimi prestižno nagrado za ilustracijo, Veliko nagrado Hinka Smrekarja leta 2002 in leta 2015 Levstikovo nagrado za življenjsko delo. Deluje na področju ilustracije, stripa, vizualnih komunikacij, umetniškega animiranega filma in oglaševalskih TV spotov.&amp;nbsp;Zvonko Čoh se je predstavil že s številnimi samostojnimi razstavami, sodeloval pa je tudi na mnogih skupinskih razstavah v Sloveniji in izven naših meja, zadnja leta pa se vse bolj posveča slikarskemu delu in instalacijam.&lt;br&gt;&lt;p&gt;Razstava bo na ogled do 2. oktobra 2021.&lt;/p&gt;Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Število mest je omejeno.&amp;nbsp;&lt;br&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> </content> <fv-settings> <main-banner>true</main-banner> <main-banner-pika>false</main-banner-pika> <is_coorganiser>true</is_coorganiser> </fv-settings>