06. 09. 2021 ob 19:00, Mladinski kulturni klub eMCe plac

Dona Pratnekar: Spomini neke reke

Dona Pratnekar pod naslovom Spomini neke reke predstavlja posamezne serije ilustracij in drugih del, ki so se oblikovale v zadnjih letih njenega ustvarjanja. Te v eni ali drugi obliki odslikavajo naravo in razpoloženja, v katerih se nam kaže, ter sposobnost pomnjenja, ki jo ohranjajo določeni naravni prostori - kraji in časi moči. Navadno gre za tiste bolj skrite, senčne kotičke, ki jih prerašča mah, bršljan in praprot ali pa, po drugi strani, za odprte zaraščene travnike, kjer je v ospredju igra vremena in svetlobe. Ilustracije prostorov deli na specifično naslovljene serije, ki se včasih ločijo po tehnikah, ne pa vedno. Podobno atmosfero avtorica ustvari s prelivanjem akvarelov ali olja na platnu, znotraj ene serije pa se posluži tehnike ready made in found object iz naravnih artefaktov, materialov in pigmentov. Sanje neke reke so tok spomina, osebnega in kolektivnega, ki teče in ponikne, izvira iz mraka pod skalo in se vedno vrne pod oprto nebo.

Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Število mest je omejeno.
http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Pikin%20festival%202021/dona.png / <image>1000007503</image> <categories> <category>6220</category> </categories> <locations> <location>389</location> </locations> <target_audience> <target_audience>881</target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>06.09.2021</from> <to></to> <range_time_from>19:00</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>2964</organizer_selector> <organizer>Festival Velenje</organizer> <coorganizer>Mladinski center Velenje</coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone>03 898 25 90</phone> <website>www.pikinfestival.si</website> </organizer_data> <price></price> <general> <subtitle>Pikin festival: Odprtje razstave ilustracij</subtitle> <summary>Dona Pratnekar pod naslovom Spomini neke reke predstavlja posamezne serije ilustracij in drugih del, ki so se oblikovale v zadnjih letih njenega ustvarjanja. Te v eni ali drugi obliki odslikavajo naravo in razpoloženja, v katerih se nam kaže, ter sposobnost pomnjenja, ki jo ohranjajo določeni naravni prostori - kraji in časi moči. Navadno gre za tiste bolj skrite, senčne kotičke, ki jih prerašča mah, bršljan in praprot ali pa, po drugi strani, za odprte zaraščene travnike, kjer je v ospredju igra vremena in svetlobe. Ilustracije prostorov deli na specifično naslovljene serije, ki se včasih ločijo po tehnikah, ne pa vedno. Podobno atmosfero avtorica ustvari s prelivanjem akvarelov ali olja na platnu, znotraj ene serije pa se posluži tehnike ready made in found object iz naravnih artefaktov, materialov in pigmentov. Sanje neke reke so tok spomina, osebnega in kolektivnega, ki teče in ponikne, izvira iz mraka pod skalo in se vedno vrne pod oprto nebo.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Število mest je omejeno.&lt;br&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> </content> <fv-settings> <main-banner>true</main-banner> <main-banner-pika>false</main-banner-pika> <is_coorganiser>true</is_coorganiser> </fv-settings>