12. 09. 2021 ob 17:00, Titov trg

Lena in Lenart

Zakaj je kolo najboljše prevozno sredstvo? Zakaj nas zobna miška obiskuje samo ponoči? Zakaj morajo fantje sedeti zraven punc? Zakaj moramo znati črke? Zakaj moramo zvečer iti spat in predvsem o čem lahko šest in pol-letno dekle poje blues? Na vsa ta in mnoga druga vprašanja bo poskusila odgovoriti otroška kabarejska predstava, namenjena otrokom in odraslim, ki se zavedajo kako zelo zapleteno je že čisto na začetku lahko življenje. V manj kot uro trajajoči predstavi spoznamo brata in sestro, Leno in Lenarta, vsakega s svojimi vprašanji, težavami in rešitvami, ki jih izmenično podajata v obliki zanimivih razmišljanj, interakcij s publiko in žanrsko zelo raznolikih songov od bluesa, rapa, countrya, punka in še česa. Na koncu morda ne boste dobili odgovorov na čisto vsa vprašanja, ampak pomembno je, da se bomo ob odgovarjanju nanje dobro zabavali.

Za ogled koncerta je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Število mest je omejeno.

 

Režija: Igor Bračič
Glasba in besedila: Igor Bračič in Teja Bitenc
Igrata: Teja Bitenc in Juš Milčinski
Produkcija: Pionirski dom - Center za kulturo mladih
Kostumi: Incognito Design
http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Pikin%20festival%202021/15677-lena_in_lenart_fotoanzefurlan-04-800x533.jpg / <image>1000007487</image> <categories> <category>6220</category> </categories> <locations> <location>351</location> </locations> <target_audience> <target_audience>362</target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>12.09.2021</from> <to></to> <range_time_from>17:00</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>2964</organizer_selector> <organizer></organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone></phone> <website></website> </organizer_data> <price></price> <general> <subtitle>Pikin festival: Mini koncert Pionirskega doma - Centra za kulturo mladih</subtitle> <summary>&lt;p&gt;Zakaj je kolo najboljše prevozno sredstvo? Zakaj nas zobna miška obiskuje samo ponoči? Zakaj morajo fantje sedeti zraven punc? Zakaj moramo znati črke? Zakaj moramo zvečer iti spat in predvsem o čem lahko šest in pol-letno dekle poje blues? Na vsa ta in mnoga druga vprašanja bo poskusila odgovoriti otroška kabarejska predstava, namenjena otrokom in odraslim, ki se zavedajo kako zelo zapleteno je že čisto na začetku lahko življenje. V manj kot uro trajajoči predstavi spoznamo brata in sestro, Leno in Lenarta, vsakega s svojimi vprašanji, težavami in rešitvami, ki jih izmenično podajata v obliki zanimivih razmišljanj, interakcij s publiko in žanrsko zelo raznolikih songov od bluesa, rapa, countrya, punka in še česa. Na koncu morda ne boste dobili odgovorov na čisto vsa vprašanja, ampak pomembno je, da se bomo ob odgovarjanju nanje dobro zabavali.&lt;/p&gt; &lt;p&gt;Za ogled koncerta je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Število mest je omejeno.&lt;/p&gt; &lt;p&gt;&amp;nbsp;&lt;/p&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> <text> <style>normal</style> <text>Režija: Igor Bračič&lt;br&gt;Glasba in besedila: Igor Bračič in Teja Bitenc&lt;br&gt;Igrata: Teja Bitenc in Juš Milčinski&lt;br&gt;Produkcija: Pionirski dom - Center za kulturo mladih&lt;br&gt;Kostumi: Incognito Design</text> </text> </content> <fv-settings> <main-banner>false</main-banner> <main-banner-pika>false</main-banner-pika> <is_coorganiser>true</is_coorganiser> </fv-settings>