12. 09. 2021 ob 14:30, pred Domom kulture Velenje

Lisička Zvitorepka

Lisička Zvitorepka živi v gozdu na robu planine. Je nagajiva zver in rada nagaja drugim živalim, zato se te nekega dne odločijo, da jo morajo nekako prelisičiti, da se bo poboljšala. Jim bo uspelo? Predstava je nastala po motivih svetovnih bajk o zvitih in prebrisanih lisičkah. V glasbeni lutkovni predstavi bodo otroci skupaj z lutkarji zapeli več slovenskih ljudskih ali ponarodelih otroških pesmi, ki so prepletene v zgodbi o Zvitorepki.

Predstava traja 40 minut in je primerna za otroke, starejše od štirih let.

Za ogled predstave je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Število sedežev je omejeno. V primeru slabega vremena bo predstava v mali dvorani Doma kulture Velenje.

Režija in scenarij: Alice Čop
Scenografija in izdelava scene: Kajetan Čop
Izdelava lutk: Kilian Čop
Kostumografija: Noemi Čop
Glasbena produkcija in kitara: Gorazd Planko
Flavta: Iza Štih
Vokali: Borut Ring in Noemi Čop
Mojster luči: Davorin Štorgelj
Nastopata: Noemi Čop in Borut Ring

http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Drugi%20dogodki_FV_2018/DSCN7115.JPG / <image>1000003867</image> <categories> <category>6220</category> </categories> <locations> <location>2717</location> <micro_location>Lutkovni oder</micro_location> </locations> <target_audience> <target_audience>362</target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>12.09.2021</from> <to></to> <range_time_from>14:30</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>2964</organizer_selector> <organizer></organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone></phone> <website></website> </organizer_data> <price></price> <general> <subtitle>Pikin festival: Lutkovna predstava Lutkovnega gledališča Velenje</subtitle> <summary>&lt;p&gt;Lisička Zvitorepka živi v gozdu na robu planine. Je nagajiva zver&amp;nbsp;in&amp;nbsp;rada nagaja drugim živalim, zato se te nekega dne odločijo, da jo morajo nekako prelisičiti, da se bo poboljšala. Jim bo uspelo? Predstava je nastala po motivih svetovnih bajk o zvitih in prebrisanih lisičkah. V glasbeni lutkovni predstavi bodo otroci skupaj z lutkarji&amp;nbsp;zapeli več&amp;nbsp;slovenskih ljudskih ali ponarodelih otroških pesmi, ki so prepletene v zgodbi o Zvitorepki.&lt;/p&gt;&lt;p&gt;Predstava traja 40 minut in je primerna za otroke, starejše od štirih let.&lt;/p&gt; &lt;p&gt;Za ogled predstave je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Število sedežev je omejeno. V primeru slabega vremena bo predstava v mali dvorani Doma kulture Velenje.&lt;/p&gt; &lt;p&gt;&lt;/p&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> <text> <style>normal</style> <text>Režija in scenarij: Alice Čop&lt;br&gt;Scenografija in izdelava scene: Kajetan Čop&lt;br&gt;Izdelava lutk: Kilian Čop&lt;br&gt;Kostumografija: Noemi Čop&lt;br&gt;Glasbena produkcija in kitara: Gorazd Planko&lt;br&gt;Flavta: Iza Štih&lt;br&gt;Vokali: Borut Ring in Noemi Čop&lt;br&gt;Mojster luči: Davorin Štorgelj&lt;br&gt;Nastopata: Noemi Čop in Borut Ring&lt;p&gt;&lt;/p&gt; &lt;p&gt;&lt;/p&gt;</text> </text> <horizontal_images> <settings> <magnification>false</magnification> </settings> <images> </images> </horizontal_images> </content> <fv-settings> <main-banner>false</main-banner> <main-banner-pika>false</main-banner-pika> <is_coorganiser>true</is_coorganiser> </fv-settings>