11. 09. 2021 ob 17:00, Titov trg

Trkaj in dr. Igor Saksida: Repki

Trkaj in Igor Saksida sta po uspešni knjigi in albumu Kla kla klasika, namenjeni učencem tretjega triletja in dijakom, ponovno združila moči za Repke, s katerim tokrat nagovarjata najmlajše bralce in poslušalce, ki šele spoznavajo lepoto slovenskega jezika. Repki so prvi rap album/knjiga na svetu, ki je namenjena našim prestolonaslednicam in naslednikom. Pravi pravcati rap za otroke. Hudo! Izvedeli boste, kako huda mravljica postane še bolj Huda - Super Mravlja in premikasti vse akcijske superjunake, potopili se boste v strašno-grozni svet Ustrahavnk, ki so namenjene otrokom, ki kar nočejo zaspati, ter končno lahko pokazali, kako radi imate svoje prijatelje, starše in domače ljubljenčke. Ne le ob Trkajevih hudomušnih repih, uživali boste lahko tudi v zabavnih recitacijah klasične poezije, ki jo interpretira Igor Saksida na nepozabno zabaven način. Spoznajte zaklade naše rimane besede od Toneta Pavčka pa do Svetlane Makarovič, do modernejših avtorjev, kot sta Anja Štefan in Andrej Rozman Roza, ki se v Repkih primejo za roke in zavrtijo na glavi.

Koncert je dolg 45 minut in primeren za otroke, starejše od treh let.

Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Število mest je omejeno.
http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Pikin%20festival%202021/5E4A3693%20Igor%20Saksida%20in%20Rok%20Trkaj-foto%20Sasa%20Kovacic.jpg / <image>1000007468</image> <categories> <category>6220</category> </categories> <locations> <location>351</location> </locations> <target_audience> <target_audience>881</target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>11.09.2021</from> <to></to> <range_time_from>17:00</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>2964</organizer_selector> <organizer>Festival Velenje</organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email>pika@velenje.si</email> <phone>03 898 25 90</phone> <website>www.pikinfestival.si</website> </organizer_data> <price></price> <general> <subtitle>Pikin festival: Koncert za otroke</subtitle> <summary>&lt;div&gt;Trkaj in Igor Saksida sta po uspešni knjigi in albumu Kla kla klasika, namenjeni učencem tretjega triletja in dijakom, ponovno združila moči za Repke, s katerim tokrat nagovarjata najmlajše bralce in poslušalce, ki šele spoznavajo lepoto slovenskega jezika. Repki so prvi rap album/knjiga na svetu, ki je namenjena našim prestolonaslednicam in naslednikom. Pravi pravcati rap za otroke. Hudo! Izvedeli boste, kako huda mravljica postane še bolj Huda - Super Mravlja in premikasti vse akcijske superjunake, potopili se boste v strašno-grozni svet Ustrahavnk, ki so namenjene otrokom, ki kar nočejo zaspati, ter končno lahko pokazali, kako radi imate svoje prijatelje, starše in domače ljubljenčke. Ne le ob Trkajevih hudomušnih repih, uživali boste lahko tudi v zabavnih recitacijah klasične poezije, ki jo interpretira Igor Saksida na nepozabno zabaven način. Spoznajte zaklade naše rimane besede od Toneta Pavčka pa do Svetlane Makarovič, do modernejših avtorjev, kot sta Anja Štefan in Andrej Rozman Roza, ki se v Repkih primejo za roke in zavrtijo na glavi.&lt;/div&gt;&lt;div&gt;&lt;br&gt;&lt;/div&gt;&lt;div&gt;Koncert je dolg 45 minut in primeren za otroke, starejše od treh let.&lt;br&gt;&lt;/div&gt;&lt;div&gt;&lt;br&gt;&lt;/div&gt;&lt;div&gt;Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Število mest je omejeno.&lt;/div&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> </content> <fv-settings> <main-banner>false</main-banner> <main-banner-pika>false</main-banner-pika> <is_coorganiser>true</is_coorganiser> </fv-settings>