11. 09. 2021 ob 10:30, pred Domom kulture Velenje

Medvedek in Zlatolaska

Mali medvedek je zelo žalosten, ker se ga vse živali bojijo in se nihče noče družiti z njim. Pa še rojstni dan ima in spet bo sam! V jok izbruhne ravno takrat, ko mamica kuha in ga ne more objeti, da se ji kaša ne prismodi, očka pa ne najde pravih besed tolažbe. Mali medvedek v solzah zbeži od doma ... Zlatolaska je na drugi strani radovedna deklica, ki preživlja veliko časa čisto sama, saj sta njena starša prezaposlena. Ima veliko igračk, a s kom naj jih deli? Tudi ona je zelo žalostna. Kaj se zgodi, ko se z medvedkom srečata? Videli boste, da se tudi gromozanski medvedji očki lahko ustrašijo čisto majhnih zlatolasih deklic! Pravljica pripoveduje o tem, da je prav, da smo si različni, a eno nam je vsem skupno: vsi potrebujemo prijatelje.

Predstava traja 25 minut in je primerna za otroke, starejše od treh let. V primeru slabega vremena bo predstava v mali dvorani Doma kulture Velenje.
Za ogled predstave je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti.
Avtorski scenarij po motivih ljudske pravljice: Alice Čop
Režija: Alice Čop in Kajetan Čop
Scenografija: Kajetan in Kilian Čop
Kostumografija: Noemi Čop
Glasba: Gorazd Planko
Luči: Davorin Štorgelj
Izdelava lutk in scene: družina Čop
Rezbarska dela: Milojko Kumer
Igrata: Borut Ring in Noemi Čop
http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Pikin%20festival%202021/MIK_6311.jpg / <image>1000007464</image> <categories> <category>6220</category> </categories> <locations> <location>2717</location> <micro_location>Lutkovni oder</micro_location> </locations> <target_audience> <target_audience>881</target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>11.09.2021</from> <to></to> <range_time_from>10:30</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>2964</organizer_selector> <organizer>Festival Velenje</organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email>pika@velenje.si</email> <phone>03 898 25 90</phone> <website>www.pikinfestival.si</website> </organizer_data> <price></price> <general> <subtitle>Pikin festival: Lutkovna predstava Lutkovnega gledališča Velenje</subtitle> <summary>&lt;div&gt;Mali medvedek je zelo žalosten, ker se ga vse živali bojijo in se nihče noče družiti z njim. Pa še rojstni dan ima in spet bo sam! V jok izbruhne ravno takrat, ko mamica kuha in ga ne more objeti, da se ji kaša ne prismodi, očka pa ne najde pravih besed tolažbe. Mali medvedek v solzah zbeži od doma ... Zlatolaska je na drugi strani radovedna deklica, ki preživlja veliko časa čisto sama, saj sta njena starša prezaposlena. Ima veliko igračk, a s kom naj jih deli? Tudi ona je zelo žalostna. Kaj se zgodi, ko se z medvedkom srečata? Videli boste, da se tudi gromozanski medvedji očki lahko ustrašijo čisto majhnih zlatolasih deklic! Pravljica pripoveduje o tem, da je prav, da smo si različni, a eno nam je vsem skupno: vsi potrebujemo prijatelje.&lt;/div&gt;&lt;br&gt;&lt;div&gt;Predstava traja 25 minut in je primerna za otroke, starejše od treh let. V primeru slabega vremena bo predstava v mali dvorani Doma kulture Velenje.&lt;br&gt;Za ogled predstave je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti.&lt;/div&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> <text> <style>normal</style> <text>Avtorski scenarij po motivih ljudske pravljice: Alice Čop&lt;br&gt;Režija: Alice Čop in Kajetan Čop&lt;br&gt;Scenografija: Kajetan in Kilian Čop&lt;br&gt;Kostumografija: Noemi Čop&lt;br&gt;Glasba: Gorazd Planko&lt;br&gt;Luči: Davorin Štorgelj&lt;br&gt;Izdelava lutk in scene: družina Čop&lt;br&gt;Rezbarska dela: Milojko Kumer&lt;br&gt;Igrata: Borut Ring in Noemi Čop</text> </text> </content> <fv-settings> <main-banner>false</main-banner> <main-banner-pika>false</main-banner-pika> <is_coorganiser>true</is_coorganiser> </fv-settings>