11. 09. 2021 ob 12:00, Glasbena šola Velenje

Mehurčki

Predstava za otroke Gledališča Koper

Župančičevi Mehurčki so zagotovo najbolj znana in ena najbolj priljubljenih pesniških zbirk za otroke pri nas. Pesmi v njej so tako vedre, svetle, tople, očarljive, duhovite in zanimive, da gledališkim ustvarjalcem pogosto služijo kot predloga za gledališke uprizoritve. V Gledališču Koper so posamezne pesmice umestili v privlačno, duhovito in otrokom všečno zgodbo o Cicibanu, ki zvečer ne more (in noče) zaspati, zato z Možičkom Kopitljačkom, ki oživi le takrat, ko sta s Cicibanom sama, uganjata norčije, a kaj ko njuno zabavo vsakič prekine mama, ki vstopi v otroško sobo, da bi preverila, ali Ciciban že spi … Eno od ključnih vlog v predstavi bo tokrat imela glasba, ki bo slogovno poudarjene pesmice kar najbolj poskušala približati otrokom.

Predstava traja 35 minut in nima odmora.

Vstopnice lahko kupite na blagajni Festivala Velenje, Titov trg 4, 3320 Velenje (med ponedeljkom in četrtkom med 9. in 17. uro ter v petek med 9. in 13. uro) ali preko spletnega portala Moje karte.si. Število sedežev je omejeno. Za ogled predstave je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti.

Režija: Jaka Ivanc
Avtor dramatizacije in scenograf: Jaka Ivanc
Kostumografinja: Anja Ukovič
Avtor glasbe: Mirko Vuksanović
Koreograf: Siniša Bukinac
Igralci:
Ciciban: Rok Kravanja
Mama: Tinkara Kovač
Možiček-kopitljaček: Siniša Bukinac
http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Pikin%20festival%202021/SUPER_Reva_lu%c4%8d-16.jpg / <image>1000007405</image> <categories> <category>6220</category> </categories> <locations> <location>385</location> </locations> <target_audience> <target_audience>881</target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>11.09.2021</from> <to></to> <range_time_from>12:00</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>2964</organizer_selector> <organizer>Festival Velenje</organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email>pika@velenje.si</email> <phone>03 898 25 71</phone> <website>www.pikinfestival.si</website> </organizer_data> <price>3</price> <general> <subtitle>Pikin festival</subtitle> <summary>&lt;p&gt;Predstava za otroke Gledališča Koper&lt;/p&gt; &lt;p&gt;Župančičevi Mehurčki so zagotovo najbolj znana in ena najbolj priljubljenih pesniških zbirk za otroke pri nas. Pesmi v njej so tako vedre, svetle, tople, očarljive, duhovite in zanimive, da gledališkim ustvarjalcem pogosto služijo kot predloga za gledališke uprizoritve. V Gledališču Koper so posamezne pesmice umestili v privlačno, duhovito in otrokom všečno zgodbo o Cicibanu, ki zvečer ne more (in noče) zaspati, zato z Možičkom Kopitljačkom, ki oživi le takrat, ko sta s Cicibanom sama, uganjata norčije, a kaj ko njuno zabavo vsakič prekine mama, ki vstopi v otroško sobo, da bi preverila, ali Ciciban že spi … Eno od ključnih vlog v predstavi bo tokrat imela glasba, ki bo slogovno poudarjene pesmice kar najbolj poskušala približati otrokom.&lt;/p&gt; &lt;p&gt;Predstava traja 35 minut in nima odmora.&lt;/p&gt; &lt;p&gt;Vstopnice lahko kupite na blagajni Festivala Velenje, Titov trg 4, 3320 Velenje (med ponedeljkom in četrtkom med 9. in 17. uro ter v petek med 9. in 13. uro) ali preko spletnega portala Moje karte.si. Število sedežev je omejeno. Za ogled predstave je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti.&lt;/p&gt; &lt;p&gt;&lt;/p&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> <text> <style>normal</style> <text>Režija: Jaka Ivanc&lt;br&gt;Avtor dramatizacije in scenograf: Jaka Ivanc&lt;br&gt;Kostumografinja: Anja Ukovič&lt;br&gt;Avtor glasbe: Mirko Vuksanović&lt;br&gt;Koreograf: Siniša Bukinac&lt;br&gt;Igralci:&lt;br&gt;Ciciban: Rok Kravanja&lt;br&gt;Mama: Tinkara Kovač&lt;br&gt;Možiček-kopitljaček: Siniša Bukinac</text> </text> </content> <fv-settings> <main-banner>false</main-banner> <main-banner-pika>false</main-banner-pika> <is_coorganiser>true</is_coorganiser> </fv-settings>