26. 09. 2020 ob 11:00, Dom kulture Velenje

Huda mravljica

Plesna predstava

EN KNAP
Režija: Iztok Kovač
Soustvarjalci in izvajalci: Luke Thomas Dunne, Ana Štefanec Knez, Tamás Tuza, Giorgia Belotti, Rada Kovačević, Radoslav Piovarči

Predstava je dolga 35 minut in je primerna za otroke od 2. leta dalje.

Brezplačne vstopnice za vse dogodke lahko dvignete uro pred dogodkom na blagajnah v avli Doma kulture, v Kinu Velenje in v Glasbeni šoli Velenje. Število mest je omejeno.

Bila je huda mravljica ..., ki je drugim mravljicam nagajala pri delu in igri, jih cukala in strašila, po tleh metala bananine olupke, brez prestanka rigala, lončarju pobila vse lonce na trgu, vrh vsega pa napadla še bika in ga pohrustala. Ampak s takim obnašanjem ni prišla daleč. Kmalu namreč ni bilo nikogar več, ki bi mu lahko nagajala in ga strašila. Vse mravljice, vsi biki, lončarji in otroci so se razbežali in poskrili. In ničesar več ni bilo, kar bi lahko razbila in uničila. Sredi ruševin in črepinj je ostala čisto, čisto sama.

Interaktivna plesna predstava za najmlajše gledalce je nastala po motivih že skoraj ponarodele otroške pesmice Branka Rudolfa in Marijana Vodopivca Huda mravljica, ki je v različnih duhovitih izvedbah rdeča nit predstave in dobi, čisto po ljudsko, nov, drugačen konec. Predstava z glasbo, plesom in besedo pripoveduje preprosto zgodbo o odraščanju, o sprejemanju odgovornosti in o sodelovanju.

http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Pikin%20festival%202020/hudamravljica.jpg / <image>1000006751</image> <categories> <category>6220</category> </categories> <locations> <location>350</location> </locations> <target_audience> <target_audience>362</target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>26.09.2020</from> <to></to> <range_time_from>11:00</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>1185</organizer_selector> <organizer></organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone></phone> <website></website> </organizer_data> <price>Vstop prost.</price> <general> <subtitle>Pikin festival</subtitle> <summary>&lt;P&gt;Plesna predstava&lt;BR&gt;&lt;BR&gt;EN KNAP&lt;BR&gt;Režija: Iztok Kovač&lt;BR&gt;Soustvarjalci in izvajalci: Luke Thomas Dunne, Ana Štefanec Knez, Tam&#225;s Tuza, Giorgia Belotti, Rada Kovačević, Radoslav Piovarči&lt;BR&gt;&lt;BR&gt;Predstava je dolga 35 minut in je primerna za otroke od 2. leta dalje.&lt;/P&gt; &lt;P&gt;Brezplačne vstopnice za vse dogodke lahko dvignete uro pred dogodkom na blagajnah v avli Doma kulture, v Kinu Velenje in v Glasbeni šoli Velenje. Število mest je omejeno. &lt;/P&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> <text> <style>normal</style> <text>&lt;P&gt;Bila je huda mravljica ..., ki je drugim mravljicam nagajala pri delu in igri, jih cukala in strašila, po tleh metala bananine olupke, brez prestanka rigala, lončarju pobila vse lonce na trgu, vrh vsega pa napadla še bika in ga pohrustala. Ampak s takim obnašanjem ni prišla daleč. Kmalu namreč ni bilo nikogar več, ki bi mu lahko nagajala in ga strašila. Vse mravljice, vsi biki, lončarji in otroci so se razbežali in poskrili. In ničesar več ni bilo, kar bi lahko razbila in uničila. Sredi ruševin in črepinj je ostala čisto, čisto sama.&lt;/P&gt; &lt;P&gt;Interaktivna plesna predstava za najmlajše gledalce je nastala po motivih že skoraj ponarodele otroške pesmice Branka Rudolfa in Marijana Vodopivca Huda mravljica, ki je v različnih duhovitih izvedbah rdeča nit predstave in dobi, čisto po ljudsko, nov, drugačen konec. Predstava z glasbo, plesom in besedo pripoveduje preprosto zgodbo o odraščanju, o sprejemanju odgovornosti in o sodelovanju.&lt;/P&gt;</text> </text> </content>