26. 09. 2020 ob 12:00, Drugo

Gospa Pehtra

Lutkovno-igrana predstava za otroke

KUD Desni žepek
Za oder priredil: Boštjan Štorman
Igrata: Lucija Ćirović in Boštjan Štorman

Predstava traja 40 minut in je primerna za otroke od 4. leta dalje.

Ploščad ob OŠ Gustava Šiliha
V primeru dežja: odpade

Živela je vdova, ki je imela dve hčeri. Prva je bila pridna in lepa, druga pa lena in grda. Ampak vdova je imela leno rajši, ker je bila njena prava hči. Zato je morala pridna deklica vsak dan opravljati težka hišna opravila in presti, medtem ko je lena poležavala in se sladkala z marmelado.
Nekega dne pade pridni deklici motek volne v vodnjak.  Ko ga želi potegniti ven, še sama pade vanj in se znajde v svetu Gospe Pehtre. Ta jo povabi k sebi domov in ji razkrije, kako s pomočjo pernice izdeluje sneg.

 

http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Pikin%20festival%202020/ZLO_4782.jpg / <image>1000006666</image> <categories> <category>6220</category> </categories> <locations> <location>384</location> <micro_location>Modri oder - Ploščad ob OŠ Gustava Šiliha</micro_location> </locations> <target_audience> <target_audience>362</target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>26.09.2020</from> <to></to> <range_time_from>12:00</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>1185</organizer_selector> <organizer></organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone></phone> <website></website> </organizer_data> <price>Prost vstop.</price> <general> <subtitle>Pikin festival</subtitle> <summary>&lt;P&gt;Lutkovno-igrana predstava za otroke&lt;BR&gt;&lt;BR&gt;&lt;/P&gt; &lt;P&gt;KUD Desni žepek&lt;BR&gt;Za oder priredil: Boštjan Štorman&lt;BR&gt;Igrata: Lucija Ćirović in Boštjan Štorman &lt;/P&gt; &lt;P&gt;Predstava traja 40 minut in je primerna za otroke od 4. leta dalje.&lt;/P&gt; &lt;P&gt;Ploščad ob OŠ Gustava Šiliha&lt;BR&gt;V primeru dežja: odpade&lt;/P&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> <text> <style>normal</style> <text>&lt;P&gt;Živela je vdova, ki je imela dve hčeri. Prva je bila pridna in lepa, druga pa lena in grda. Ampak vdova je imela leno rajši, ker je bila njena prava hči. Zato je morala pridna deklica vsak dan opravljati težka hišna opravila in presti, medtem ko je lena poležavala in se sladkala z marmelado.&lt;BR&gt;Nekega dne pade pridni deklici motek volne v vodnjak. &amp;nbsp;Ko ga želi potegniti ven, še sama pade vanj in se znajde v svetu Gospe Pehtre. Ta jo povabi k sebi domov in ji razkrije, kako s pomočjo pernice izdeluje sneg.&lt;/P&gt; &lt;P&gt;&amp;nbsp;&lt;/P&gt;</text> </text> </content> <fv-settings> <main-banner>false</main-banner> <main-banner-pika>false</main-banner-pika> </fv-settings>