21. 09. 2020 ob 17:00, Galerija Velenje

Lonček na pike z Anjo Štefan in Janezom Dovčem

Anja Štefan je priljubljena slovenska pesnica in pisateljica, ki iz svojega lončka na pike lahko potegne marsikaj: včasih uganke, včasih pesmice in včasih pravljice, dolge ali kratke. Tokrat bo izvlekla vsakega po malem in skupaj z otroki skuhala mamljivo literarno poslastico. Kako jo bomo začeli? Morda kar z:  "Miška vzela je s poličke zadnjo vrečico pšeničke ...".

Anjo bo spremljal izvrstni harmonikar Janez Dovč. 

Za otroke od 4. leta dalje.

Anja Štefan je vrhunska slovenska pesnica in pisateljica za otroke (Svet je kakor ringaraja, Lonček na pike, Štiri črne mravljice, Iščemo hišico, Bobek in barčica, Drobtine iz mišje doline itd.). Hkrati je odlična pripovedovalka in začetnica sodobnega pripovedovanja pri nas. Je ustanoviteljica in dolgoletna vodja pripovedovalskega festivala Pravljice danes.

Harmonikar, skladatelj in fizik Janez Dovč sodeluje s številnimi solisti, orkestri in ustvarjalci najrazličnejših studijskih, odrskih in gledališčih projektov. Je ustanovitelj in umetniški vodja Glasbene zadruge Celinka, deluje v več zasedbah, uspešno pa nastopa tudi s svojim avtorskim projektom Tesla.

LONČEK NA PIKE

Dolgo že iščem
lonček na pike,
tak, ki ti skuha vse, kar želiš.
Malo potrkaš,
malo pomešaš,
rečeš – in vse, kar izrečeš, dobiš.
Če bi kdo srečal
lonček na pike,
najprej naj sam se naužije dobrot.
Potlej pa res -
zelo bom hvaležna,
če mu do mene pokažete pot.

http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Pikin%20festival%202020/AnjaStefan_jan2012-36c.jpg / <image>1000006622</image> <categories> <category>6220</category> </categories> <locations> <location>349</location> </locations> <target_audience> <target_audience>363</target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>21.09.2020</from> <to></to> <range_time_from>17:00</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>2964</organizer_selector> <organizer></organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone></phone> <website></website> </organizer_data> <price>vstop prost</price> <general> <subtitle>Pravljično-glasbeni dogodek za otroke</subtitle> <summary>&lt;P&gt;Anja Štefan je priljubljena slovenska pesnica in pisateljica, ki iz svojega lončka na pike lahko potegne marsikaj: včasih uganke, včasih pesmice in včasih pravljice, dolge ali kratke. Tokrat bo izvlekla vsakega po malem in skupaj z otroki skuhala mamljivo literarno poslastico. Kako jo bomo začeli? Morda kar z:&amp;nbsp; &quot;Miška vzela je s poličke zadnjo vrečico pšeničke ...&quot;.&lt;/P&gt; &lt;P&gt;Anjo bo spremljal izvrstni harmonikar Janez Dovč.&amp;nbsp; &lt;/P&gt; &lt;P&gt;&lt;/P&gt; &lt;P&gt;&lt;/P&gt; &lt;P&gt;Za otroke od 4. leta dalje.&lt;/P&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> <text> <style>normal</style> <text>&lt;P&gt;Anja Štefan je vrhunska slovenska pesnica in pisateljica za otroke (Svet je kakor ringaraja, Lonček na pike, Štiri črne mravljice, Iščemo hišico, Bobek in barčica, Drobtine iz mišje doline itd.). Hkrati je odlična pripovedovalka in začetnica sodobnega pripovedovanja pri nas. Je ustanoviteljica in dolgoletna vodja pripovedovalskega festivala Pravljice danes. &lt;/P&gt; &lt;P&gt;Harmonikar, skladatelj in fizik Janez Dovč sodeluje s številnimi solisti, orkestri in ustvarjalci najrazličnejših studijskih, odrskih in gledališčih projektov. Je ustanovitelj in umetniški vodja Glasbene zadruge Celinka, deluje v več zasedbah, uspešno pa nastopa tudi s svojim avtorskim projektom Tesla. &lt;/P&gt; &lt;P&gt;&lt;/P&gt; &lt;P&gt;&lt;/P&gt; &lt;P&gt;&lt;/P&gt; &lt;P&gt;LONČEK NA PIKE&lt;/P&gt; &lt;P&gt;&lt;/P&gt; &lt;P&gt;Dolgo že iščem &lt;BR&gt;lonček na pike,&lt;BR&gt;tak, ki ti skuha vse, kar želiš.&lt;BR&gt;Malo potrkaš,&lt;BR&gt;malo pomešaš,&lt;BR&gt;rečeš – in vse, kar izrečeš, dobiš.&lt;BR&gt;Če bi kdo srečal&lt;BR&gt;lonček na pike,&lt;BR&gt;najprej naj sam se naužije dobrot.&lt;BR&gt;Potlej pa res -&lt;BR&gt;zelo bom hvaležna,&lt;BR&gt;če mu do mene pokažete pot.&lt;/P&gt;</text> </text> </content> <fv-settings> <main-banner>true</main-banner> <main-banner-pika>false</main-banner-pika> </fv-settings>