Splošno

Županov pozdrav

Županov pozdrav

Dragi otroci, spoštovani starši, ljubitelji navihanosti in razigranosti, obiskovalci Pikinega festivala, prijatelji Velenja, lepo pozdravljeni na prenovljeni spletni strani Pikinega festivala!

Pikin festival privablja v Velenje številne obiskovalce, male in velike Pike, bolj ali manj strašne gusarje iz Slovenije in njene širše okolice. Ponosen sem, da je ravno Velenje tisto mesto, ki vsako leto gosti največji otroški festival v Sloveniji, ki z izjemnim programom in številnimi brezplačnimi vsebinami v tednu dni privabi skoraj 100 tisoč obiskovalcev.

Letošnji jubilejni, 30. Pikin festival izjemoma gostimo v mestu, saj na dosedanjem prizorišču festivala ob Velenjskem jezeru gradimo nov, sodoben prireditveni prostor in oder. Tu bomo v naslednjih letih poleg številnih drugih vsebin gostili prihodnje Pikine festivale in nudili urejeno infrastrukturo, ki bo zagotavljala izvedbo še boljših festivalov.

V Velenju, ki je med drugim tudi Unicefovo, otrokom prijazno mesto, se že veselimo množičnega obiska staršev in otrok, polnih kreativnosti in ustvarjalnosti izven običajnih okvirov, ki si jih odrasli tako radi postavljamo. Tako bo naše mesto še bolj praznično, razigrano in veselo. Kot se za praznični mesec spodobi. Tudi Velenje namreč letos praznuje jubilej – 60 let od slavnostnega odprtja novega mestnega središča.

Veselimo se skupnega praznovanja!

Bojan Kontič,

župan Mestne občine Velenje