Aktualne novičke

Svečano odprtje 30. Pikinega festivala

Najbolj pogumna, razigrana in domiselna devetletna deklica Pika bo letos naše mesto obiskala prej kot običajno. Jubilejni, že 30. Pikin festival bo na spremenjeni lokaciji, v središču Velenja, potekal med 9. in 15. septembrom 2019. Prizorišča festivala (Rdeča dvorana, otroško igrišče in Titov trg) bodo nadvse razgibana, zanimiva in igriva ter tudi letos izvrstna priložnost za nepozabna doživetja. Pika se po mestu potika je moto, ki bo tudi tokrat pod eno streho povezoval z željo, da otrokom ponovno pričaramo nepozabno druženje s prijatelji in Piko ob spoznavanju novih vsebin, kulturnih doživetjih in seveda razigrani mestni zabavi.

Piko bomo v ponedeljek popoldan ob 17:00 pričakali na Titovem trgu in se ob pestrem spremljevalnem programu podali tednu pikastih dogodivščin naproti. Podrobnosti naj ostanejo skrivnost, izdamo le, da se nam bodo med drugim pridružili fantje skupine Dunking Devils, ki nam bodo pričarali pravi akrobatski spektakel. Prihajajo iz Ljubljane, za sabo imajo že več kot 1.800 nastopov v 47 državah sveta, so svetovni prvaki v akrobatskem zabijanju, Guinnessovi rekorderji v najvišji salti z zabijanjem in najdaljšemu skoku z zabijanjem s trampolina - skratka Pikina liga!

Dež na tako pomemben dan gotovo ne bo upal v mesto, če pa se mu slučajno posreči, se bomo dobili v Rdeči dvorani.

Ob 19. uri bomo v preddverju male dvorane Doma kulture Velenje odprli še fotografsko razstavo Pikine prijateljice Ksenije Mikor, ki si je za tokratni navdih izbrala letošnji festivalski moto Pika se po mestu potika.

Pika se že s polno paro pripravlja na srečanje z malimi in velikimi Pikami in gusarji od blizu in daleč, zato toplo in prijazno dobrodošli!

 

 

NAZAJ NA NOVIČKE