Pred vrati je 31. Mini Pikin festival

Od prvotno zasnovanih štirih glavnih odrov ta konec tedna ohranjamo tri, ki pa se selijo na svoje rezervne lokacije. Zeleni oder (prvotno Titov trg) bo dogodke ponujal v veliki dvorani Doma kulture Velenje, Rumeni (osrednje otroško igrišče) se bo z delnim programom preselil v veliko dvorano Kina Velenje, Rdeči (travnik pri Galeriji Velenje) bo vabil v Veliko dvorano Glasbene šole Velenje, program Modrega odra (ploščad pri OŠ Gustava Šiliha) pa bo odpadel.

Obiskovalci bodo brezplačne vstopnice lahko dvignili na vseh treh blagajnah – v Domu kulture Velenje, v Kinu Velenje in v Glasbeni šoli Velenje.

Dom kulture Velenje in Glasbena šola Velenje bosta v svojih preddverjih gostila tudi Pikino trgovino in pošto.

Če bo vreme dopuščalo, bomo v soboto in nedeljo plesno in ustvarjalno dejavnost organizirali na Titovem trgu. Gibalnice, sejemsko art ponudbo, gobarsko razstavo in program Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje v Sončnem parku pri Vili Rožle smo prav tako odpovedali.

Galerija Velenje, Kino Velenje, Knjižnica Velenje in Muzej Velenje na Velenjskem gradu bodo svoj program izvedli po predvidenem programu, prav tako bo v soboto na Velenjskem jezeru potekala Pikinina regata.

V predfestivalskem tednu smo že uspešno izpeljali Pikasto planinsko pustolovščino, odprli pa smo tudi Pikino razstavo na Velenjskem gradu (fotografska razstava Po pikastičnih obronkih Šaleške doline, nastala na podlagi natečaja Muzeja Velenje za osnovnošolce). Knjižnica Velenje bo v četrtek, 24. 9., povabila na odprtje razstav Pike Nogavičke iz bližnjih in daljnih dežel, O zbirki Andreja Štera, Družinska potepanja s Piko, 30. Pikin festival in Bralka meseca: Anja Štefan. Ob odprtju bodo z navdušenim zbiralcem knjig o Piki Andrejem Šterom pripravili tudi pogovor. V petek, 25. 9., bo v Klubu eMCe plac odprtje še zadnje Pikine razstave – mlada oblikovalka Nika Horvat se bo predstavila pod naslovom Metamorfoza. Že od 8. 9. pa je v Galeriji Velenje na ogled razstava ilustracij odlične slovenske ilustratorke Marjance Jemec Božič z naslovom Razkošje domišljije.

Seveda ni odveč omeniti, da bomo skrbno upoštevali vse napotke in ukrepe NIJZ-ja in pristojnih služb, ki so trenutno v veljavi (razkuževanje, talne označbe, ustrezna medsebojna razdalja …), in nanje dosledno opozarjali tudi naše obiskovalce.

31. Pikin festival pod pokroviteljstvom Mestne občine Velenje organizira javni zavod Festival Velenje skupaj s soorganizatorji in partnerji (Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje, Knjižnica Velenje, Mladinski center Velenje, Muzej Velenje, JSKD – OI Velenje, Vrtec Velenje, Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje, ŠRZ Rdeča dvorana Velenje, Športna zveza Velenje, ZKD Šaleške doline, Univerza za III. življenjsko obdobje Velenje, Ljudska univerza Velenje, Klub vodnih športov Velenje, Planinsko društvo Velenje ter številne druge organizacije, društva in podjetja iz Šaleške doline).

Več o prihajajočem festivalu najdete na Pikini spletni strani www.pikinfestival.si.

NAZAJ NA NOVIČKE