13. 09. 2023 ob 9:30, Glasbena šola Velenje

Kdo je napravil Vidku srajčico

Igrana predstava / 30 minut / vrtec, 1. in 2. triada OŠ
Gledališče Velenje in Festival Velenje
Avtor: Fran Levstik
Režija: Romeo Grebenšek
Igrajo: Ana Vita Leban, Zoja Lešnik, Tajda Podvratnik, Tanja Urbančnik, Vid Hrovat, Nik Kaligaro, Marko Pavlović
Predstava za organizirane obiske šol. 

Zimzelena zgodba Frana Levstika je nastala v domači produkciji igralske ekipe Gledališča Velenje. Mali Videk je deček, ki živi z mnogimi bratci in sestricami ter materjo. Ker je najmlajši od otrok, vedno vse reči dobi zadnji. Tudi srajčico, ki pa je zato tudi vedno najbolj ponošena in obrabljena. Nekega dne si jo pri igri strga, a so doma zelo revni in si nove srajčice zanj ne morejo privoščiti. Takrat pa na pomoč priskočijo gozdne živali in rastline, ki jih ima Videk neizmerno rad in vedno poskrbi zanje. Ovčka, pajek, rak, grm in ptiček združijo svoje moči in Vidku sešijejo čisto novo srajčico. Videk ves vesel steče domov, kjer si vsa družina veselo ogleduje novo Vidkovo srajčico. In na koncu si skupaj z Vidkom zapojemo. »Rad imam, rad imam živali in cvetlice …«.

Predstava je namenjena organiziranim šolskim skupinam. Če ne bo razprodana, bodo na voljo vstopnice za izven: 5 € (rezervacije na 03/898 25 90 ali na pika@velenje.si).

http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Pikin%20festival%202023/Kdo%20je%20napravil%20Vidku1.png / <image>1000009841</image> <categories> <category>6220</category> <category>3360</category> </categories> <locations> <location>385</location> <micro_location>Marinova dvorana</micro_location> </locations> <target_audience> <target_audience>363</target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>13.09.2023</from> <to></to> <range_time_from>9:30</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>2964</organizer_selector> <organizer></organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone></phone> <website></website> </organizer_data> <price>Predstava je razprodana</price> <general> <subtitle>34. Pikin festival</subtitle> <summary>&lt;p&gt;Igrana predstava /&amp;nbsp;30 minut / vrtec, 1. in 2. triada OŠ&lt;br&gt;Gledališče Velenje in Festival Velenje&lt;br&gt;Avtor: Fran Levstik&lt;br&gt;Režija: Romeo Grebenšek&lt;br&gt;Igrajo: Ana Vita Leban, Zoja Lešnik, Tajda Podvratnik, Tanja Urbančnik, Vid Hrovat, Nik Kaligaro, Marko Pavlović&lt;br&gt;Predstava za organizirane obiske šol.&amp;nbsp;&lt;br&gt;&lt;br&gt;&lt;/p&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> <text> <style>normal</style> <text>&lt;p&gt;Zimzelena zgodba Frana Levstika je nastala v domači produkciji igralske ekipe Gledališča Velenje. Mali Videk je deček, ki živi z mnogimi bratci in sestricami ter materjo. Ker je najmlajši od otrok, vedno vse reči dobi zadnji. Tudi srajčico, ki pa je zato tudi vedno najbolj ponošena in obrabljena. Nekega dne si jo pri igri strga, a so doma zelo revni in si nove srajčice zanj ne morejo privoščiti. Takrat pa na pomoč priskočijo gozdne živali in rastline, ki jih ima Videk neizmerno rad in vedno poskrbi zanje. Ovčka, pajek, rak, grm in ptiček združijo svoje moči in Vidku sešijejo čisto novo srajčico. Videk ves vesel steče domov, kjer si vsa družina veselo ogleduje novo Vidkovo srajčico. In na koncu si skupaj z Vidkom zapojemo. &#187;Rad imam, rad imam živali in cvetlice …&#171;.&lt;/p&gt;&lt;p&gt;Predstava je namenjena organiziranim šolskim skupinam. Če ne bo razprodana, bodo na voljo vstopnice za izven: 5 € (rezervacije na 03/898 25 90 ali na pika@velenje.si).&lt;/p&gt;</text> </text> </content> <fv-settings> <main-banner>false</main-banner> <main-banner-pika>false</main-banner-pika> <is_coorganiser>true</is_coorganiser> </fv-settings>