13. 09. 2023 ob 11:30, Dom kulture Velenje

Evolucija

Akrobatsko-gledališka predstava / 35 minut / vrtec, 1. in 2. triada OŠ
Kulturni zavod Godot in Pionirski dom Ljubljana
Režija in besedilo: Tadej Pišek
Glasba: Marjan Peternel
Igrajo: Tadej Pišek, Mojca Špik, Inan Du Swami
Predstava za organizirane obiske šol.

Najprej ni bilo nič, praznina, tema, vakuum. Potem pa nekega lepega dne – pok in Zemlja se je začela vrteti. Na tem vrtiljaku se je pozneje začelo razvijati življenje in čez čas je nanj stopil tudi človek. Kako? Od kod? Kdo so njegovi predniki? Kakšna je bila njegova pot od guganja na drevesni veji pa do hoje po Luni? Gledališki oder se spremeni v cirkuško prizorišče, na katerem nas igralec ter mojstra partnerske akrobatike z akrobatskimi in plesnimi vragolijami ter humornim cirkuškim pristopom popeljejo skozi sedem milijonov let dolgo pot človeške evolucije. Cirkus človeštva se preseli v cirkus na odru.

Predstava je namenjena organiziranim šolskim skupinam. Če ne bo razprodana, bodo na voljo vstopnice za izven: 7 € (rezervacije na 03/898 25 90 ali na pika@velenje.si).

http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Pikin%20festival%202023/Evolucija_akrobatska_78.jpg / <image>1000009837</image> <categories> <category>1566</category> <category>6220</category> <category>3360</category> </categories> <locations> <location>350</location> <micro_location>velika dvorana</micro_location> </locations> <target_audience> <target_audience>363</target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>13.09.2023</from> <to></to> <range_time_from>11:30</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>2964</organizer_selector> <organizer></organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone></phone> <website></website> </organizer_data> <price>Predstava je razprodana</price> <general> <subtitle>34. Pikin festival</subtitle> <summary>&lt;p&gt;Akrobatsko-gledališka predstava / 35 minut / vrtec, 1. in 2. triada OŠ&lt;br&gt;Kulturni zavod Godot in Pionirski dom Ljubljana&lt;br&gt;Režija in besedilo: Tadej Pišek&lt;br&gt;Glasba: Marjan Peternel&lt;br&gt;Igrajo: Tadej Pišek, Mojca Špik, Inan Du Swami&lt;br&gt;Predstava za organizirane obiske šol.&lt;br&gt;&lt;br&gt;&lt;/p&gt;&lt;p&gt;&lt;/p&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> <text> <style>normal</style> <text>&lt;p&gt;Najprej ni bilo nič, praznina, tema, vakuum. Potem pa nekega lepega dne – pok in Zemlja se je začela vrteti. Na tem vrtiljaku se je pozneje začelo razvijati življenje in čez čas je nanj stopil tudi človek. Kako? Od kod? Kdo so njegovi predniki? Kakšna je bila njegova pot od guganja na drevesni veji pa do hoje po Luni? Gledališki oder se spremeni v cirkuško prizorišče, na katerem nas igralec ter mojstra partnerske akrobatike z akrobatskimi in plesnimi vragolijami ter humornim cirkuškim pristopom popeljejo skozi sedem milijonov let dolgo pot človeške evolucije. Cirkus človeštva se preseli v cirkus na odru.&lt;/p&gt;&lt;p&gt;Predstava je namenjena organiziranim šolskim skupinam. Če ne bo razprodana, bodo na voljo vstopnice za izven: 7 € (rezervacije na 03/898 25 90 ali na pika@velenje.si).&lt;/p&gt;</text> </text> </content> <fv-settings> <main-banner>false</main-banner> <main-banner-pika>false</main-banner-pika> <is_coorganiser>true</is_coorganiser> </fv-settings>