11. 09. 2023 ob 9:30, Dom kulture Velenje

Moj dedek je bil češnjevo drevo

Senčno-igrana predstava / 45 min / 1., 2. in 3. triada OŠ
Avtorica: Angela Nanetti
Režija: Fabrizio Montecchi
Scenarij: Fabrizio Montecchi in Enrica Carini
Igrajo: Martina Maurič Lazar, Brane Vižintin, Matevž Müller
Predstava za organizirane obiske šol.

Predstava govori o družinskih vezeh in medgeneracijskih stikih in nas spominja na to, da so čudeži blizu, če le odpremo srce. Radovednost, čudenje in otroška iskrenost se lahko najdejo v vseh generacijah in tudi v čudoviti družinski zgodbi o češnjevem drevesu. Predstava se razvija kot tenkočutna senčna zgodba o ljubezni, o tem, kako pomembno in lepo je imeti rad ter kako dragoceni so trenutki iskrene sreče. Zato, kot spozna glavni akter Toni, se je vredno boriti za svoje lepe trenutke, za spomine, ki ne minejo. Knjiga Moj dedek je bil češnjevo drevo italijanske avtorice Angele Nanetti je bila prevedena v več kot 23 jezikov in je prejela več literarnih nagrad.

Predstava je namenjena organiziranim šolskim skupinam. Če ne bo razprodana, bodo na voljo vstopnice za izven: 7 € (rezervacije na 03/898 25 90 ali na pika@velenje.si).

http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Festival%20Velenje/Pikin%20festival%202023/Moj%20dedek_%20Foto_%20Jaka%20Varmuz_LGL%2004.jpg / <image>1000009835</image> <categories> <category>1566</category> <category>6220</category> <category>11912</category> </categories> <locations> <location>350</location> <micro_location>velika dvorana</micro_location> </locations> <target_audience> <target_audience>363</target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>11.09.2023</from> <to></to> <range_time_from>9:30</range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>2964</organizer_selector> <organizer></organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone></phone> <website></website> </organizer_data> <price>Predstava je razprodana</price> <general> <subtitle>34. Pikin festival</subtitle> <summary>&lt;p&gt;Senčno-igrana predstava /&amp;nbsp;45 min / 1., 2. in 3. triada OŠ&lt;br&gt;Avtorica: Angela Nanetti&lt;br&gt;Režija: Fabrizio Montecchi&lt;br&gt;Scenarij: Fabrizio Montecchi in Enrica Carini&lt;br&gt;Igrajo: Martina Maurič Lazar, Brane Vižintin, Matevž M&#252;ller&lt;br&gt;Predstava za organizirane obiske šol.&lt;br&gt;&lt;br&gt;&lt;/p&gt;&lt;p&gt;&lt;/p&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> <text> <style>normal</style> <text>&lt;p&gt;Predstava govori o družinskih vezeh in medgeneracijskih stikih in nas spominja na to, da so čudeži blizu, če le odpremo srce. Radovednost, čudenje in otroška iskrenost se lahko najdejo v vseh generacijah in tudi v čudoviti družinski zgodbi o češnjevem drevesu. Predstava se razvija kot tenkočutna senčna zgodba o ljubezni, o tem, kako pomembno in lepo je imeti rad ter kako dragoceni so trenutki iskrene sreče. Zato, kot spozna glavni akter Toni, se je vredno boriti za svoje lepe trenutke, za spomine, ki ne minejo. Knjiga Moj dedek je bil češnjevo drevo italijanske avtorice Angele Nanetti je bila prevedena v več kot 23 jezikov in je prejela več literarnih nagrad. &lt;/p&gt;&lt;p&gt;Predstava je namenjena organiziranim šolskim skupinam. Če ne bo razprodana, bodo na voljo vstopnice za izven: 7 € (rezervacije na 03/898 25 90 ali na pika@velenje.si).&lt;/p&gt;</text> </text> </content> <fv-settings> <main-banner>false</main-banner> <main-banner-pika>false</main-banner-pika> <is_coorganiser>true</is_coorganiser> </fv-settings>